Joosep KarlsonFoto: Erakogu
Spordivaria
2. mai 2015, 19:46

19-aastane Joosep Karlson sõitis EMil välja karjääri parima tulemuse

Tšehhimaal Racices toimuval aerutamise EMil oli teisel võistluspäeval eestlastest edukaim noor kanuumees Joosep Karlson.

Ühekanuude 1000 m distantsil pääses ta B-finaali, kus lõpetas 5. kohaga. Lõpptulemusena läks kirja 14. koht, mis on 19-aastasele noormehele meesteklassi tiitlivõistluste parim tulemus.

“Sellel hooajal on Joosep teinud korraliku arengu, nüüd on vaja oluliselt parandada jõunäitajaid, muidu täismeestele vastu ei saa,” arvas koondise peatreener Peeter Becker.

Karlson läheb veele ka homme, kui teeb kaasa EMi pikimal distantsil, ühekanuude 5000 m võistlusel.


Ühesüstade 200 m sprindis käis oma kiirust proovimas Kaspar Sula, kes piirdus vaid eelsõiduga. Kaspar Sula ja Kaarel Alupere peamiseks eesmärgiks on pühapäeval sõidetav kahesüstade 500 m A-finaal.

“Eks lootsime ikka poolfinaali pääsemist, aga kuna nende võistluste ettevalmistuse põhirõhk oli just paatkondadel, siis ühesel jäi lihtsalt teravusest puudu,” kommenteeris Becker Sula tulemust. “Eilse väga raske päeva järel oli aga sellist lahtisõitu vaja. EMi põhieesmärk oli ikkagi kahesüstal finaali jõuda ja see sai täidetud,” lisas ta.


Pühapäeval toimub Alupere – Sula 500 m finaalsõit Eesti aja järgi kell 11.23. Starditakse 9. rajal, ühtlasi lõpetati sama tulemusega mullusel MMil. Finaalsõite on võimalik otsepildis jälgida Eurosporti vahendusel.