Chris Pauli võiduviseFoto: AFP / Scanpix
Korvpall
3. mai 2015, 08:50

Kas poolvigane Chris Paul tõmbas San Antonio Spursi dünastiale (ja ühele ajastule) joone peale?

Tänaöises korvpalliliiga NBA ehk isegi ajaloolises mängus alistas Los Angeles Clippers eelmise aasta meistri San Antonio Spursi 111:109, jõudes niimoodi teisi ringi, kus neid ootab Houston Rockets.

Just see Clippersi mängujuhi Chris Pauli vise kindlustas kodumeeskonnale võidu. Küll aga mängis Paul vähemalt pool kohtumist vigastusega ja pole üldse kindel, kas ta esimeseks kohtumiseks Houstoni vastu üldse väljakule jookseb.

Ajalooline oli Spursi kaotus mitmes mõttes: nii pole play-offides enam eelmise aasta finaliste, sest Miami Heat ei pääsenud üldse kohamängudele. Ka on alates 1998. aastast finaali jõudnud kas Spurs, Lakers või Heat (või Tim Duncan – Kobe Brynat – Dwyane Wade), see seeria on nüüd läbi.

Veelgi uskumatum on ehk, et viimase 17 aasta jooksul on Läänekonverentsi finaali jõudnud ainult neli klubi (Spurs, Lakers, Mavericks ja Thunder) – siiagi sekkuvad nüüd uued meeskonnad, sest kõik neli on mängust väljas.

Kuid tagasi Pauli juurde, kes lonkas väljakul ringi, kuid tabas kõik olulised visked.

Paul kogus lõpuks 27 punkti. Vähemväärtuslikum polnud Blake Griffin, kes viskas 24 punkti, noppis 13 lauapalli ja jagas 10 söötu. San Antonio Spursi poolelt viskas Tim Duncan 27 punkti. Temal ja Manu Ginobilil on selle hooajaga leping lõppenud. Mis edasi?

Tõlkes: "Mul pole aimugi, kuid me tuleme tõenäoliselt tagasi – palgatšekk on hea. Te arvate, et ma naljatlen," ütles peatreener Gregg Popovich. Ja veel:

"Üks meist läheb Houstonisse ja teine puhkama. Me pigem läheks Houstonisse, kuid puhkus pole ka midagi jubedat," lisas Popovich.

Täna õhtul kell 20 lähevad esimeses teise ringi kohtumises vastamisi Atlanta Hawks ja Washington Wizards, kell 22.30 aga Golden State Warriors ja Memphis Grizzlies.

Siis juba esmaspäeva öösel vastu teisipäeva jooksevad platsile Cleveland Cavaliers ja Chicago Bulls ning Houston Rockets ja Los Angeles Clippers.