Levadia fännide mõned stiilinäited.Foto: Jaanus Pruuli
Jalgpall
3. mai 2015, 20:35

Küll Kalju lipp, küll Flora sall - mida põletavad Levadia fännid järgmisena? (7)

Eile kohtusid Eesti jalgpalli meistriliigas tulised rivaalid Tallinna Flora ja Tallinna Levadia. Viimaste ründaja Ingemar Teeveri väravast saadud võidust rohkem räägitakse aga Levadia fännide käitumisest.

Nimelt põletasid valitsevate meistrite fännid näiteks Flora fännisalli, sodisid Eesti rahvusstaadionile ja selle ümbruses asetsevatele objektidele oma hüüdlauseid ja kasutasid pürotehnikat, kuigi luba neil selleks polnud.

Flora kommertsdirektori Jaanus Pruuli sõnul olid kõik eilsed vandaalitsemised Levadia fännisektori poole peal, mistõttu võib kindel olla, et juhtumite taga olid just nemad.

Levadia fännid on tihti olnud väiksemate ja suurtemate skandaalide keskel. Nagu näha, siis pole uus hooaeg selles vallas värskeid tuuli toonud, sest lisaks eilsele juhtumile varastati hiljuti mängus Nõmme Kaljuga nende fännide lipp, mis põlema pisteti.

Samuti tekitati pahandusi Pärnus, kus pärast kohtumist kohaliku Linnameeskonnaga lahkusid mõned kahe viimase aasta meistri toetajad staadionilt käeraudades. Kas Levadia fännid on Eesti räpaseimad?

"Ma ei oska öelda kas just räpaseimad, aga selle aasta teod neile au ei tee. Mulle tundub, et Levadias on selle fännirühmituse osas asjad käest ära läinud ja nende fännidega ei tegeleta piisavalt," mõtiskles Pruuli.

Kunagi ka Eesti Rahvusringhäälingu sporditoimetuses töötanu usub, et Levadia fännide käitumine on märgitud Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) inspektori raportis, mis tähendaks suure tõenäosusega distsiplinaarmenetluse algatamist.

"Juulikuisel kodumängul (Flora võõrustab Levadiat 27. juulil) kaalume erinevaid võimalusi, kuidas uuteks üllatusteks valmis olla," ütles Pruuli,  kelle sõnul oli enne eilset mängu mõttes teatuid Levadia fänne staadionile mitte lasta. Kuigi seda soovitas ka turvafirma, siis ei tehtud mõtet teoks,  kuna ei soovitud Levadia fännide võimalike tegude eskaleerumist.

EJL-i avalike suhete juht Mihkel Uiboleht rääkis, et kohtumisel viibinud inspektori raport, mis sisaldab nii mänguga seotud kui platsiväliseid intsidente, esitatakse EJL-ile matšile järgneval tööpäeval, mis antud juhtumi osas tähendab esmaspäeva.

"Esialgse info põhja oli seal [Flora ja Levadia mängus] mitu rikkumist, aga ootame ära, mida inspektor täpselt kirjutab. Kui esialgne info leiab kinnitust, siis algatatakse menetlus, kus kogutakse teavet ja palutakse osapooltelt (mõlemad klubid ja mängu valvanud turvafirma) omapoolseid selgitusi."

Uibolehe sõnul on heaks tavaks, et eelneva vooru küsimused lahendatakse enne järgmist vooru. See tähendab, et kui EJL peaks antud matši kohta menetluse algatama, siis saabub otsus hiljemalt reede varahommikul.

Levadia esindajat Õhtulehel kätte saada ei õnnestunud.