Suurest Kolmikust on järele jäänud vaid LeBron James (vasakul) ja Kyrie Irving. Kas nad suudavad Kevin Love’ita vedada Clevelandi meistriks?Foto: Jim Rogash
Korvpall
4. mai 2015, 10:32

Clevelandi Suur Kolmik on katki. Kas LeBron James tuleb sellest võitjana välja?

Kui LeBron James siirdus eelmisel aastal Miamist tagasi Cleveland Cavaliersi, tõusis see meeskond automaatselt nii tähelepanu keskmesse kui ka soosikute sekka, sest hangiti ka Kevin Love. Kõik läks õiges suunas, kuni tuli neljas, vormistamise-mäng seerias Boston Celticsiga.

Cavs võitis sellegi, kuid ränga hinnaga. Suure Kolmiku üks liikmetest (kolmas on Kyrie Irving) Love jooksis pärast püstijalamaadlust Kelly Olynykiga valugrimassis ja kätt hoides otse riietusruumi – õlg tuli liigesest välja. Mõni päev hiljem teatati, et mehe play-off on mängitud ja õlg vajab lõikust ning ööl vastu neljapäeva selgus, et taastumisajaks kulub 4-6 kuud.

Et Love’ist veel vähe oleks, jäi Cavs järgmise seeria kaheks esimeseks mänguks teisegi algviisiklase JR Smithita, kes sai vastasele äigamise eest mängukeelu. Hea küll, Smith naaseb peagi, kuid mida teeb LeBron ja Co Love’ita? Kas tiitlilootused läksid?

Love kogus Bostoni vastu kolme täismänguga keskmiselt 18,3 punkti ja 9,0 lauapalli, tema kaugvisete tabavusprotsent oli 47,4 ja meeskond võitis kõik kohtumised.

Jamesi lohutab ainult asjaolu, et ta on midagi sarnast korra juba edukalt läbi elanud. Ta kuulus Miamis Suurde Kolmikusse koos Dwayne Wade’i ja Chris Boshiga ning kolme aasta eest tuli play-off’is üheksa mängu järjest – seeriates Indiana ja Bostoniga – ajada läbi Boshita. Heat võitis need mõlemad ning seejärel finaalis ka Oklahoma City, James võitis oma esimese meistrisõrmuse.

Kas too kogemus aitab täna? "Iga olukord on erinev,“ vastas James ESPNile. "Too play-off oli liiga ammu. Tahan neid mänge vaadata ja meenutada, kuidas meie mänguplaan Boshita töötas. Bosh oli meeskonnale sama tähtis kui Kevin.“

Kuid nüüd on vahe selles, et Love sel hooajal enam ei naase. Samas tuli enamik Bostoniga peetud neljandast mängust ajada Love’ita läbi ja nagu tulemus näitas, saadi hakkama.

"Teised mehed astusid edukalt esile. Neli meest tegid kaksikduubli, ja see juba näitab midagi,“ rõhutas peatreener David Blatt. "Seda meie peamise kaksikduubli mehe Love’ita. Põhimõtteliselt võitsime juba tolle mängu kahe põhiviisiklaseta ning võtame selle tarkuse järgmisse seeriasse kaasa, tuleb vastu, kes tuleb. Oleme selleks katsumuseks valmis.

Vahetusmehed nagu Shawn Marion, Mike Miller ja Kendrick Perkins peavad olema suuremaks mänguajaks valmis.“ Blatti nimetatud kolmikul on kamba peale neli meistrisõrmust! Samas oli see kõik minevikus, esimese seeria neljas kohtumises pääsesid nad kamba peale kokku väljakule seitsmeks minutiks…

Nii et mõnes olukorras astub Love’i kohale ilmselt ka LeBron James ise. Smithi koha täidab selgelt Iman Shumpert.

Cavs sai järgmiseks vastaseks Chicago Bullsi, kes mängis Milwaukee Bucksi üle 4:2.