Tanel TeinFoto: ALDO LUUD
Korvpall
4. mai 2015, 15:12

Tanel Tein: Protsendid on 70-30 Tartu Rocki kasuks

Rakvere Tarvas kaotas laupäeval Eesti korvpallimeistrivõistluste kolmandas mängus võõrsil Tartu Ülikool/Rockile 73:86 ja jäi mängudega 1:2 taha. "Kui vastas on Eesti koondislased, siis ei saagi midagi teha," sõnas Tarva peatreener Andres Sõber. Kui suur on tõenäosus, et Rock võtab juba homme Kastan Arenal oma?

"Arvan, et protsendid on 70-30 Rocki kasuks. Rakverel oleneb see muidugi suuresti Juris Umbraško lisandumisest (laupäeval jäi ta jalavigastuse tõttu eemale – toim.), kuid neilgi jäi varu veel sisse. Rock on jällegi leidmas paremat rohtu Raley-Rossi vastu," sõnas endine TÜ/Rocki mängumees Tanel Tein.

Tõsi, juba laupäeval oli näha, kuidas Gert Dorbek lõakoerana Raley-Rossi pidurdas: ameeriklane tõi küll 26 punkti, kuid viskekohti oli tal siiski raske leida. "See ei ole loomulikult kerge, kui vaid Dorbek katab Rossi, kuid on näha, et sel juhul on Tarval kõikide meeste õnnestumist vaja. Samas otsib ka Rock oma koostööd, Talts on ise kindel ja veab, aga meeskondlikult kerkib ikka probleeme esile," sõnas Tein, rõhutades ka mõlema meeskonna kehva viskeprotsenti – tartlased viskasid kolmeseid 32st 6, rakverelased 16st 5.

"Kui võidad, siis ikkagi veenvalt ning domineerimiseks on teised kohad. Rocki päästis lauavõitlus, kust nad oma punktid ära tõid. Vaadates edasi järgnevase seeriasse, on just viskekindlus see, millele lootma peab. Arenguruumi veel on," rõhutas Tein.