Eksperdid: Realil pole Juventusega probleeme, Barcelona trump on Bayerni vigastused Foto: AFP / Scanpix
Uudised
5. mai 2015, 07:00

Sõna ütlevad sekka Joel Lindpere, Summer, Eiki Nestor, Anni Rahula jt

Eesti vutiprominendid ennustavad Meistrite liigas Hispaania finaali (2)

Meistrite liiga poolfinaalid algavad täna Torino Juventuse ja Madridi Reali mõõduvõtuga ning homme on kord Barcelona ja Müncheni Bayerni käest. Õhtuleht päris Eesti jalgpalliekspertidelt ja –sõpradelt, mis duellides juhtuma hakkab.

Igor Prins, jalgpallitreener

"Bayern ja Juventus on liigavõidud kindlustanud, Barcelona ja Real madistavad Hispaanias tiitlile – selles osas on kahel klubil kuigivõrd kergem. Juventusele sattus mängustiili poolest ka kolmest sobivaim vastane, aga ma kardan, et Real marsib siit edasi – vanameister Andrea Pirlost jääb itaallastele väheks.

Teises paaris on võitjat jube raske ennustada. Barcelona on hooaja lõpus olnud kindlam, viimases liigamängus kõmmutati Cordobale lausa kaheksa ja trio Messi-Suarez-Neymar võib igasuguseid asju välja võluda. Bayern oli Portoga esmalt hädas, aga samas näidati korduskohtumises 40 minutit sellist mängu, mida suudavad vähesed meeskonnad. Väga kaitsvaid mänge ei tule, mõlemad meeskonnad lähevad väravaid lööma ja ma pakun, et Barcelona jõuab finaali."

Indrek Raadik ehk Summer, muusik

"Kaldun arvama, et kokkuvõttes läheb esimesest paarist edasi Real. Juventus on viimased matšid päris okeilt mänginud, aga hispaanlased on ikka võimsamad. Juventuse pääs poolfinaaligi näitab, et Itaalia liiga on viimase paari aastaga taas tugevamaks muutunud – vahepeal ei saanud klubid Meistrite liigas alagrupistki edasi. Ei tea, kas Bayerni meestelt ähvardati aastapalk ära võtta, et nad teises veerandfinaalis Portoga nõnda võitlesid (Portugali klubi alistati 6:1 ja edeneti skooriga 7:4 – toim)? Sakslaste pingil istub Pep Guardiola näol Barcelona endine peatreener, kes peaks teadma vastaste iga liigutust. Eks seda mõistab ka Luis Enrique ja ma arvan, et Barcelona hammustab lõpuks ikka ära. Finaalis saaksid nad Realiga ka omavahelise jõudude vahekorra selgeks rääkida."

Joel Lindpere, Nõmme Kalju poolkaitsja

"Juventus on viimasel ajal olnud võimsas hoos, aga elu on näidanud, et turniiri nõnda hilises faasis panevad tugevamad oma paremuse tahes-tahtmata maksma. Realil on üksikud isiksused nagu Cristiano Ronaldo, kes kallutavad omapäi mängu ära ja seepärast pääsevad hispaanlased minimaalse eduga edasi. Barcelonas näen teises paaris kindlat favoriiti, aga otsustavaks saab, kes on mängudeks paremini ette valmistunud. Ma usun, et sakslased oleksid Barcelonas minimaalse kaotusega väga rahul.

(Münchenlasi ootab ees tihe nädal, sest kolmapäevase ja tulevateisipäevase matši vahele mahub ka liigakohtumine Augsburgiga – toim) Bayerni kogenud mängijad vajavad puhkust, aga loodan, et kahe Meistrite liiga poolfinaali vahel mängiks kõik kõvad mehed laupäeval ka Ragnar Klavani vastu. Augsburgi tabeliseisu vaadates ei ole see ehk väga hea lootus, aga see oleks meie mehele võimalus end kogu maailmale näidata."

Eiki Nestor, Riigikogu esimees

"Esmalt pikka juttu pole: Juventus ei pea pakutavale tempole vastu ja Real võidab. Kindlasti igavam poolfinaalpaar. Teises paaris läheb aga põnevaks – varem arvasin, et Bayern peaks selle duelli võitma, aga nad on hiljuti olnud hädas koosseisuga. Saksamaa liigas on rivistusega vangerdatud – kuld ju käes – ja pole päris klaar, kui terved põhimehed on. Kui parimat koosseisu korda ei saada, võib Barcelona vastu väheks jääda."

Mart Mardisalu, TV3 uudisteankur

"Real läheb esimesest paarist edasi! Juventusel jääb püsirohust puudu ja hispaanlased ajavad oma ründeliiniga asjad ära. Juve heast keskliinist ja meeskonna distsipliinist lihtsalt ei piisa. Kui peaks ennustama teist finalisti, siis arvan, et edasi pääseb Bayern. Barcelona on küll kindlasti favoriit, aga Bayern on mängudest Portoga omad järeldused teinud ning ma usun Guardiola ja sakslaste enesemotiveerimisvõimesse rohkem."

Liivo Leetma, Paide Linna meeskonna kaitsja

"Esimesest paarist pakun edasiminejaks Reali, kel on Benzema-Bale-Ronaldo (Benzema jääb avamängust küll vigastusega eemale – toim). Juvel pole nõnda võimast rünnakut vastu panna, aga samas võivad nad kaitsega Reali staarid kinni panna. Palju sõltub, kui lahtiseks mäng läheb.

Barcelona ja Bayerni duellid tulevad huvitavad, sest nad mängivad sarnast vutti: tahavad domineerida ja palli hoida, ka surve all olles. Bayerni vigastused (Robben, Alaba, Badstuber, ilmselt ka Lewandowski ja Ribery – toim) võivad neile kätte maksta. Kui Barcelona ründetrio on hoos, peaksid nad kahe mängu kokkuvõttes finaali pääsema.

Guardiola võetakse kolmapäeval Barcelonas kindlasti hästi vastu – Camp Noul on teadlik publik ja teda tuleb eelneva töö eest kiita."

Anni Rahula, jalgpallikohtunik

"Isiklikult tahaksin, et edasi pääseks Juventus, aga kahtlen selles. Itaallased pole suured väravalööjad (Meistrite liiga veerandfinaalides alistati Monaco kahe mängu peale vaid 1:0, play-offi avavoorus Dortmundi Borussia veidi kollirohkemalt 5:1 - toim) ja nende kaitsev jalgpall sümpatiseerib, aga kui kodus suudetakse sellega Realile vastu hakata, siis võõrsil läheb väga raskeks.

Teises paaris on edasipääsejat aga palju raskem ennustada. Kui ma poleks abielus, valiksin kohe Barcelona, aga nüüdseks olen õppinud nägema ka Saksamaa jalgpalli võlu. (Anni abikaasa, muusik Tomi Rahula on Bayerni austaja – toim). Kahtlustan, et esimene kohtumine Hispaanias tuleb igavam, kus üksteist kombitakse ja alles kordusmängus minnakse täispangale välja."

Marko Kristal, Levadia peatreener

"Juventus-Real paaris sõltub väga palju, kuidas Torinos mäng läheb – kui Itaalia klubi suudab kodus taga nulli hoida ja ise lööks näiteks kaks, on võimalik edasi minna. Aga juhtub Real võõrsil värava lööma või Hispaaniasse minnakse isegi 0:0 viigiga, ei näe ma Juventusel võimalust.

Samas oleks väga sümpaatne, kui Juve sel aastal Meistrite liiga ära võidaks, sest kogu aeg on räägitud teistest meeskondadest ja nemad on vaikselt nõnda kaugele jõudnud.

Teisest paarist: Bayerni seisu määravad väga palju ohtrad vigastused – kui mehi korda ei saada, läheb Barcelonas keeruliseks, sest hispaanlased on võimelised kodus ka kolme väravaga võitma. Kui aga Münchenisse naastaks ükskõik millise viigiga, oleks neil šanss finaali jõuda."

Rauno Alliku, FC Flora ründaja

"Mis siin pikalt keerutada, eks Real ole Juventuse vastu favoriit ja nad on viimastel nädalatel olnud heas hoos. Juventus peab kodus võitma või vähemalt ei tohi nad endale ühtegi väravat sisse lasta. Ja kui siis suudetaks võõrsil üks värav ära lüüa … Ma oleks väga rahul, kui Juventus finaali pääseks, sest Pirlo on näidanud, et ta on üks maailma paremaid mängujuhte.

Teises paaris olen ma Barcelona fännina mõistagi nende poolt ja loodan, et ei juhtu sama, mis 2013. aasta poolfinaalides, mil saadi suur "pakk" (Barcelona kaotas kokku 0:7).

Tuleb väga põnev võitlus ja on huvitav näha, kumb meeskond domineerima hakkab – tahavad ju mõlemad palli vallata. See võinuks olla hoopis finaalpaar."