Joakim Noah (13)ja Timofei Mozgov (20)Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
5. mai 2015, 07:28

Chicago Bulls ja Los Angeles Clippers šokeerisid kodumeeskondi

Korvpalliliiga kohamängude teine ring algas kohe mitme üllatusega: Chicago Bulls alistas idatsooni ja miks mitte hooaja suurfavoriidi Cleveland Cavaliersi ja väsinud ning staarmängija Chris Paulita pallinud Los Angeles Clippers oli parem Houston Rocketsist.

Chicago oli esimeses kohtumises parem koduväljakul mänginud Cavsist 99:92, vahepeal oli Chicago eduseis isegi 16 punkti.

Kuigi Derrick Rose viskas Chicago parimana 25 punkti, võib mängu võtmetegelaseks pidada hispaanlast Pau Gasoli, kelle arvele jäi 21 punkti ja 10 lauapalli. Gasol tabas 16st viskest 10.

Kohtumine oli ajalooline ka LeBron Jamesi jaoks, sest lõppes üks uskumatumaid seeriaid: LeBron oli varem kõigis oma kohamängude kodukohtumistest vähemalt korra juhtinud. Neid mänge oli 84. Nüüd, 85. mängus see lõppes.

Kevin Love'ita mänginud Cavaliersi parim oli 30 punkti visanud Kyrie Irving, LeBron Jamesi arvele jäi 19 punkti, 15 lauapalli, kuid ka kuus pallikaotust.

Päeva teises mängus alistas Clippers Rocketsi, mida võib samuti pidada üllatuseks, sest Clippers pidi mängima oma parima mängijata - Chris Pauli kimbutas jalavigastus. Järgmiseks kohtumiseks peaks Paul aga tagasi algrivistuses olema.

Sellele vaatamata näitas Clippers ülisüdikat mängu: kohtumise alguses jäid nad küll taha, kuid võitsid mängu 117:101.

Clippersi eest tegi uskumatu mängu Blake Griffin, kes viskas 26 punkti, sai kätte 14 lauapalli ja jagas 13 söötu. Suurepärased olid ka Matt Barnes (20 punkti), Jamaal Crawford (21 punkti) ning J.J. Redick (17 punkti).

Houstoni parimana viskas James Harden 20 punkti ja jagas 12 söötu, kuid tegi ka 9 (!) pallikaotust. Dwight Howardi arvele jäi 22 punkti ja 10 lauapalli.

Ööl vastu kolmapäeva mängivad oma teise kohtumise Atlanta Hawks - Washington Wizards (0:1) ja Golden State Warriors ja Memphis Grizzlies (1:0).