Torino Juventuse varuvormi särgid olid mõne aasta eest roosat värvi ning jätsid Toomas Varale sügava mulje.Foto: STRINGER/ITALY
Meistrite liiga blogi
5. mai 2015, 11:08

Toomas Vara | Heldimusega roosasid särke meenutades loodan, et Juventusel läheb hästi (1)

Jalgpalli Meistrite liigas algavad täna poolfinaalid, kui nädalavahetusel neljandat aastat järjest Itaalia meistriks kroonitud Torino Juventus võõrustab tiitlikaitsjat Madridi Reali. Vastasseisu analüüsib Viasat Sport Balticu jalgpallikommentaator Toomas Vara.

Paari Torino Juventus – Madridi Real favoriidiks peetakse Reali. Juve on küll juba taganud Serie A tiitli, aga Euroopas pole sama veenvat mängu näidatud. Alagrupis saadi kaks kaotust, play-off'i avaringis näidati korraks selget üleolekut Dortmundi Borussiast, aga veerandfinaalis Monaco vastu mängiti taas suhteliselt kahvatult.

Samas Realil jääb koduses liigas tiitel suure tõenäosusega sel aastal taaskord võitmata. Euroopaski on peale alagrupimänge näidatud kõikuvat taset – näiteks kaotus kodus Schalke 04 vastu või Atletico murdmine alles viimastel minutitel. Nii et hoolimata favoriidikoormast ei saa Realil kindlasti kerge olema.

Ise usun, et Carlo Ancelottil ei piisa töökoha säilitamiseks poolfinaali võidust, vaid vaja läheb kogu eelmise aasta Meistrite Liiga eduloo kordamist ehk võitu 6. juunil Berliinis.

Viimane kord jõudis Juventus Meistrite Liiga poolfinaali rohkem kui 10 aastat tagasi aastal 2003. Ka siis oli vastaseks Real ja tookord jõudis finaali Juve. Ning Reali fännid kindlasti mäletavad, et ka eelnevad kaks poolfinaali, kui vastane Itaaliast, on Madriidi klubi kaotanud. Aastad olid 1992 ja 1989.

Selles mängus jooksevad väljakule suvise üleminekutehooaja kaks kõige kuumemat nime – Paul Pogba ja Garteh Bale. Hetkel kui liigades hakatakse otsi kokku tõmbama teevad suured ja rikkad klubid juba esimesi ettevalmistusi uueks hooajaks. Nagu ikka on ringlemas palju erinevaid kuulujutte aga kombinatsioonis "senisest klubist lahkumise tõenäosus" ja "suur rahanumber" on just need nimed kõige sagedamini jalgpalliuudistesse jõudnud. Bale´i kosilaste hulgas mainitakse kõige tihedamini Chelseat ja kaht Manchesteri (suur)klubi, värskemate uudiste kohaselt pakub Premier League´i klubidele konkurentsi ka Müncheni Bayern.

Sarnane on lugu ka noore Juventuses mängiva prantslasega. Superagent Mino Raiola (klientide hulgas näiteks Zlatan Ibrahimovic, Mario Balotelli jt.) väidab, et alates aasta algusest on talle tehtud rohkem kui 2000 telefonikõnet Pogba võimaliku ostmise teemadel. Kas see number tõele vastab on raske öelda, aga arvestades milliste numbritega mees oma igapäevases agenditöös opereerib, siis poleks ime kui ta pani harjumusest numbrile ühe või kaks nulli juurde.

Aga et Pogba on hetkel "kuum kaup", seda ei sea kahtluse alla keegi. Võimalike ostjatena mainitakse neidsamu kolme eelpool mainitud Inglise klubi ning lisaks veel PSG-d Prantsusmaalt. On selge, et Meistrite Liiga võit paneks mängija suvisele hinnalipikule ehk veel mõne miljoni juurde, aga selle saavutuseni saab seekord jõuda ainult üks nendest kahest noorest mehest.

Kas teadsite, et Juventuse peatreeneri hüüdnimi on acciuga? Anšoovis!? Võib-olla kalamees Kalev Kruus teab miks Massimiliano Allegrit nii kutsutakse? Samas kui järgi mõelda, siis polegi see hüüdnimi niiväga eriline. Kui mina ise veel jalgpalli mängisin, siis mängisid minuga koos näiteks Udu, Kike, Ipu, Riki, Läga ja Läga vend.

Loodan, et Juvel läheb Reali vastu hästi. Kellele ei meeldiks mehed, kes on suutnud isegi roosas mänguvormis coolid välja näha. 0:0.

Kõigile Juventuse fännidele The Big Pink: