Foto: Müncheni Bayern
Jalgpall
6. mai 2015, 07:00

Ninaluu puru, lõualuu puru + peapõrutus, aga Lewandowski mängib! (6)

Müncheni Bayerni ründaja Robert Lewandowski pälvis hulganisti põlastavaid pilke, kui vahetas mullu suvel Dortmundi Borussia särgi Bayerni oma vastu, ent usutavasti saab talle täna osaks laias laastus samapalju imetlust. Lewandowski kavatseb Meistrite liiga poolfinaalis FC Barcelona vastu mängida tõsist näovigastust trotsides.

Eelmise nädala teisipäeval peetud Saksamaa karikavõistluste poolfinaalis Borussia vastu sai Lewandowski kokkupõrkes vastase väravavahi Mitchell Langerakiga tõsise trauma – purunes nina- ja mõranes alumine lõualuu ning peale selle tuvastati poolakal peapõrutus.

Kui vigastuse järel läks Lewandowski platsile tagasi (Bayernil olid ka vahetused kasutatud), siis penaltiseeria ajaks virvendas pilt juba nii tugevalt, et ta istus vahetuspingile. Nädalavahetuse Bundesliga kohtumise Leverkuseni Bayeriga jättis Lewandowski muidugi vahele, aga esmaspäevase trenni tegi ta süsinikkiust valmistatud maski kandes täies mahus kaasa ning on valmis täna platsile tulema. Bayerni jaoks on Lewandowski osalemine elulise tähtsusega. Arjen Robben ja Franck Ribery on vigastatud ning nende rivist langemise järel on just poolakas olnud Saksamaa meisterklubi ründeteravuse põhiline hoidja ja väravate lööja (viimase 10 mänguga 9 tabamust).

Kaitsja Jerome Boateng usub, et Lewandowski mängib: "Paistab, et ta tervis on korras ja motivatsioon laes. Robert ei karda midagi ning mängu ajaks on ta ka maskiga ära harjunud."

Teine suur teema seoses Bayerni külaskäiguga Barcelonasse on muidugi Pep Guardiola. Nelja Kataloonias veedetud aja jooksul kaks Meistrite liiga tiitlit võitnud staartreener peab nüüd alistama oma endise tööandja, et tõestada end sarivõitjana ka Bayernis.

"Ta analüüsib kõike ja teab meist iga väiksemat detaili. Aga eeldan, et Camp Nou publik aplodeerib Pepile, sest ta võitis meid juhendades ju kõik, mis võimalik," sõnas enne tänast mängu Barcelona staar Lionel Messi.