Mike Conley ründab ja võidabFoto: AP / Scanpix
Korvpall
6. mai 2015, 08:20

Asi läheb päris hulluks! Kodumeeskonnad muudkui kaotavad, nüüd ka Warriors (1)

Korvpalliliigas NBA ei suuda kodumeeskonnad kuidagi omal platsil võita ja seeriad on nüüd kas 1:1 viigis või on kodumeeskonnad kaotusseisus. Täna varahommikul lõppenud kohtumises alistas Memphis Grizzlies NBA põhihooaja parima meeskonna Golden State Warriorsi 97:90.

Esimene poolaeg lõppes Memphise eduseisuga 50:39 ja väidetavalt oli see alles teist korda terve hooaja jooksul, kui Warriors viskas poolajaga alla 40 punkti.

Warriorsi probleemid peitusid selles, et hooaja parima mängija tiitli saanud Stephen Curry ja tema tagaliini partner Klay Thompson ehk Splash Brothers (plärtsaka-vennad) ei suutnud väljakult pea midagi tabada. Näiteks oli Thompson neljandaks veerandajaks oma kümnest viskest tabanud vaid kaks.

Kokku tabasid viskespetsid 34st viskest 13.

Samuti oli Memphise eest taas väljakul mängujuht Mike Conley, kes vigastas eelmises seerias nägu ja pidi esimese mängu seetõttu vahele jätma. Conley viskas kohtumise lõpuks 22 punkti (kaks minutit enne lõppu ka suurepärase kolmese, mis viis vahe kümnele punktile) ja Warriorsi kaitsespets Draymond Green testis (kogemata) Conley näo tugevust.

 

Siit videost (enne mängu tehtud intervjuu) näeb Conley silma olukorda, pole just kõige kenam vaatepilt:

 

Warriorsi eest jäi Stephen Curry arvele lõpuks 19 punkti.

Kohtumised jätkuvad nüüd 1:1 seisul Memphise koduväljakul ja seal pallitakse ööl vastu pühapäeva.

Öö teises mängus pani Atlanta Hawks koduväljakueelise maksma ja alistas Washington Wizardsi 106:90. Lihtsalt see võit aga ei tulnud ja tõenäoliselt oli võrdlemisi palju abi sellest, et Wizardsi eest ei saanud kaasa teha nende tähtmängija John Wall, kes vigastas eelmises mängus oma rannet.

Atlanta haaras kohe juhtohjad ja spurtis esimese veerandaja lõpuks ette 28:20, kuid siis hakkas vahe vähenema. Viimasel veerandajal oli Hawksil aga lisakäik varuks ja see otsustaski kohtumise saatuse.

Kohamängude üks suurimaid üllatajaid ehk DeMarre Carroll viskas täna 22 punkti. Washingtoni eest viskas Walli asendanud Ramon Sessions 21 punkti.

 

Seeria seis on nüüd 1:1 ja kolmas mäng peetakse ööl vastu pühapäeva juba Washingtonis.

Ööl vastu neljapäeva ehk tuleval ööl lähevad vastamisi Cleveland Cavaliers ja Chicago Bulls ning Houston Rockets ja Los Angeles Clippers. Nendes paarides on kodumeeskond kaotusseisus 0:1. Mängitakse nelja võiduni.