Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
6. mai 2015, 21:20

Gert Kullamäe: "Üle aasta oli mängul jälle midagi vahel. Meil oli hästi palju hävida." (4)

"See oli mõlemale võistkonnale väga raske seeria. Nagu meie, vääris ka Rakvere finaalikohta," alustas Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe kokkuvõtet 3:2 võidetud poolfinaalseeriast.

"Viimati tulin sama tundega nagu täna mängule eelmisel hooajal, eurosarja play-off'is Szolnokiga. Aga see on hea tunne! Üle aasta oli mängul jälle midagi vahel. Meil oli hästi palju hävida. Aga kui võidame, saan teile naeratada," rääkis Kullamäe teda mängu eel vallanud tunnetest.

Samamoodi on tunded ka tema hoolealustel, mis sõnumiga Kullamäe täna kokku saades nende poole pöördus? "Mõtlesin terve päeva, mida ma neile riietusruumis räägin. Ja mõtlesin, et ei tasu mingit suurt numbrit teha. Mehed on kogenud, tulest ja veest läbi käinud, mõned 30+, kes 40. Põhiline oli ise rahulikuks jääda, ka mängu ajal. Mehed saavad niigi ise mängu tähtsusest aru."

Kullamäe tunnistas, et ootas enne seeria algust kergemaid mänge. "Aga jõudsime siiamaani ja täna tõmbasime lõpus pikema kõrre. Meil ei laabu kõik asjad nii nagu peab. Aga ma polegi aru saanud, miks meie meeskond jääb kogu aeg kellelegi ette.

Tarvas on väga sitke meeskond, neil on oma selge liider Ross, väga domineeriv mängija, kes viskab raskeid viskeid sisse. Ma ei saa omadele ette heita, kui Ross niisugused visked ära paneb. Täna pani ta lõpus väga valusa viske ka mööda - läinuks see sisse, oleksid kõik teda jälle kummardanud.

Aga nüüd oleme meie finaalis. Ma ei saa öelda, et lõpu aitas ära tuua see või teine taktika. Siin otsustavad individuaalsed oskused ja enesekindlus. Sokk võttis ja pani ära - ta oskab seda, ta on varasematel aastatel teinud sama ka Kalev/Cramo eest. Meil on olemas mehed, kes seda suudavad."

Kullamäe lisas, et pole veel jõudnud mõelda tuleval nädalal Kaleviga algava finaalseeria peale.