Kardo KõresaarFoto: Laura Oks
Võrkpall
7. mai 2015, 12:33

Kardo Kõresaar plaanib käetrombi kiuste karjääri jätkata, kuid vaatab siiski ka alternatiivide suunas

Pärnu VK nurgaründaja Kardo Kõresaar, kelle käes diagnoositi mullu oktoobris pöördumatu veresooneummistus, ei kavatse hetkel karjäärile joont alla tõmmata. Siiski on mees asunud aktiivselt n-ö tagalat kindlustama ning kavatseb oma tuleviku (spordi)massaažiga siduda.

"Võrkpall on mul väga südames ja seda ma niisama lihtsalt jätta ei soovi. Samas on selge, et trombi tõttu pean võtma aasta korraga ehk hetkeseisuga saaksin plaane teha üheks hooajaks," rääkis Kõresaar, kes on aga rasketel aegadel leidnud endale hobi ja kutsumuse, mis võiks tulevikus leivagi lauale tuua - massaaži.

"Mulle on massaaži tegemine alati väga meeldinud, olen praktiseerinud meeskonnakaaslaste peal ning läbinud erinevaid koolitusi. Samuti olen hüva nõu saanud koondise füsiolt," märkis Kõresaar ning lisas, et erinevalt võrkpallist tuleb massaaži tegemine ka problemaatilisele käele kasuks.

"Kui võrkpallis tuleb lüüa ja see käele just väga hea ei ole, siis massaaži tegemise järel on ka käel märksa parem. Selles mõttes on see käele ka teatud ravi eest - kuigi päris ravida seda trombi muidugi ei saa - parandades verevarustust ja mõjudes üldse positiivselt."

Kui hetkel tegeleb Kõresaar massaažiga veel pigem hobi korras, siis edaspidi loodab ta ses valdkonnas üha kõvemaks tegijaks saada. Kui järgmisel hooaja peaks mehe esimeseks prioriteediks olema siiski võrkpall ("Selle kõrvalt päevas ühele-kahele inimesele massaaži tegemine poleks kurnav"), siis ülejärgmisel aastal näeb nurgaründaja end juba pigem täiskohaga massöörina.

"Eks näis, kuidas läheb, praegu on küll nii olnud, et kõik tuttavad ja meeskonnakaaslased, kellele massaaži olen teinud, on andnud väga positiivset tagasisidet," nentis Kõresaar lõpetuseks rahulolevalt.