Kui mullu väisas poolfinaale 3800 pealtvaatjat (keskmiselt 633 inimest mängu kohta), siis tänavu oli see number 12 210 (1526)Foto: ALDO LUUD
Korvpall
7. mai 2015, 16:12

Koduste kossumängude vastu valitseb viimase viie aasta elavaim huvi (1)

Kuigi kodustel korvpallimeistrivõistlustel on finaal- ja pronksiseeria alles ees, võib juba praegu öelda, et tänavustes playoff-mängudes on saalis käinud sama palju pealtvaatajaid kui eelmisel aastal kogu play-offi peale kokku.

Tõsi, tänavu venis vähemasti TÜ/Rocki - Tarvas seeria kahe mängu võrra maksimaalselt pikaks, mis huvi kindlasti üles kruvis. Teisalt, mullu tuli põhiosa publiku üldarvust finaalseeriast. See aga ei kahanda kuidagi fakti, et publikuhuvi on tänavu kõrge olnud (kui Kalev/Cramo - Rapla Tyco Tallinna kordusmäng välja arvata) ega muuda keskmist arvu.

Nii Tartus kui Rakveres on kohal olnud mängudel minimaalselt ligi 2000 pealtvaatajat. On selge, et finaalseeria keskmist arvu alla tuua ei tohiks. Teatud küsimärk on õhus külli Kalev/Cramo fännide osas - kui palju neist halli kohale tuleb?

"Vähemasti viimase viie aasta playoffis pole keskmine nii kõrge olnud, kui tänavustes poolfinaalides (1526). Tõenäoliselt kusagil 2009/10 püsis publikuhuvi üsna samal tasemel, kui mitte isegi kõrgemal," sõnas Alexela KMLi tegevjuht Anneliis Annus.

Pronksiseeria Rapla Tyco ja Rakvere Tarvase vahel algab esmaspäeval, finaali esimene vaatus TÜ/Rocki ja Kalev/Cramo vahel neljapäeval.