Foto: Stanislav Moškov
Spordivaria
8. mai 2015, 07:00

Sulgpallurid asuvad jahtima olümpiakohti

Märkamatult on Rio de Janeiro olümpiamängudeni jäänud tublisti vähem kui poolteist aastat ning see tähendab, et ühel spordialal teise järel algavad valikvõistlused.

Et sulgpallis saab otsustavaks tuleva aasta 5. mail avaldatav edetabel, tähendab see, et käesoleval nädalal peetavad võistlused on esimesed, mis tol hetkel veel punkte annavad.

Eestlastest teeb otsa lahti Ljubljanas peetaval 5000-dollarilise auhinnafondiga turniiril võistlev Raul Must . Naistest on reaalseim olümpiakoha nõudleja Kati Tolmoff, kes teeb esimese kvalifikatsioonistardi kahe nädala pärast Hispaanias.

Eile avaldatud maailma edetabelis 75. kohal asuval Mustal on Sloveenias kuues paigutus. Treener Mart Siliksaare sõnul sõideti sinna aga ainult võidumõtetega, ehkki veerandfinaali pääsemise korral tuleb sealtmaalt hakata eeldatavalt mängima endast parema asetusega mängijate vastu.

"Raul on korralikult harjutanud ja heas vormis. Hooaja jooksul harjutas ta palju Taanis, kuid kurnati seal ühekülgsete treeningutega ära, mis kajastus mõnegi võistluse tulemustes. Nüüd on Raul taastunud ja eesmärk saab olla ainult esikoht. Kindlaks olümpiale pääsemiseks peab aasta pärast olema koos 25 000 edetabelipunkti ja 40.–50. koht," on juhendaja seadnud hoolealusele kindlad sihid.

Naistest kuulub saja parema sekka ainult Tolmoff (73. koht), järgmised (Karoliine Hõim, Laura Vana) asuvad juba teise saja teises pooles ja peaksid Rio mõtete mõlgutamiseks oma taset eeloleva 360 päeva jooksul vägagi oluliselt parandama.

Kahe nädala pärast Madridis peetav võistlus on Ljubljana omast kraad tugevam, auhinnafondiks 15 000 dollarit. Seal ei saa Tolmoff ega Must enam asetust.