Kergejõustik

Kus, pagan küll, täita väga tugevaid MMi norme, kui Eestis napib tipptasemel kergejõustikuvõistlusi? (5)

LISA KOMMENTAAR

Maxx8. mai 2015, 15:06
Uskumatult lahjad normid on maratoonaritel võrreldes staadioni jooksudega,pole imestada et enamusel eesti maratoonaritel norm täidetud,Nurme peaks enamvähem eesti rekordeid nihutama et normi täita aga maratoonarid lasevad täistallapeal allamäge kusagil suvalisel võistlusel läbi loivata ja ongi norm käes.
ja lisaks...8. mai 2015, 14:38
...need kellel entusiasmi rohkem otsivad võimalusi kaugemalt. Targem sportlane näeb ju varakult kui kasin siinne elu ja võimalused on ja kui tahad areneda ja kuhugi jõuda pead kodumaalt kaugele minema. Suurim abi on alaliidu see kui sportlase lennupileti kinni maksab tiitlivõistlustele sõiduks ja kui vormi ka suudab anda. Elul on vormidega teema ikka naeruväärne asi...totaalne traagika.
Teadja8. mai 2015, 13:00
Seni kuni juhib alaliitu Lipe ei muutu midagi,sama on Aleksejeviga,tema tegutseb niipalju kui talle nööri järgi antakse ! Kurb kui alaliitu juhivad inimesed kes ei austa kergejõustiklasi ja treenereid,pühad lehmad on ainult Audentese spordigümnaasiumi kergejõustiku treenerid.Kahjuks on neil mugav elu lepingutega olemas ja viimasel 4-5 aastal pole sealt eriti kedagi tulnud,pehmelt öeldes ! Loodetavasti lõpetab EOK selle jama ära ! Alaliidu asi on sportlastele võimalused luua edukaks harjutamiseks ja ka võistlemiseks.Kui seda ei suudeta ,siis tuleb tagasi astuda ja otsida inimesi kes tahavad asja teha. Nii lihtne see ongi !
Puljongi Mati8. mai 2015, 09:44
Tserp ja Luuk on suutnud tühjast pika artikli kokku kirjutada.
Tegelikult on mõtet kuhugi saata vaid Kanterit ja Rasmus Mägi. Ülejäänud sats jääb tavakohaselt eelvõistlusele pidama. Hea et seekord ei kirjutatud Šadeiko ja Pahapilli medalivõimalustest.
Meie jooksjad on tublid, kuid jooksu tase on maailmas tänu sellele, et on palju asjaga tegelejaid ning vaeste maade sportlaste ainuke väljapääs ellu ongi edu pikamaajooksus, väga kõvasti tõusnud. Seetõttu on ka normid väga kõrged. No ei jookse valge mees võidu araablaste ja savanni neegritega. Anna sa talle kasvõi 3x 8000 krooni.
Tegelikult!8. mai 2015, 09:09
Eesti kergejōustikus läheb juba viimased neli-viis aastat kogu alaliidu aur ja aeg Euroopa igasuguste ürituste korraldamiseks. Mis meediainimestele vōib ju tore olla kalendrikonverentsid, auhinnagaalad, juuniorite ja noorsoo EM. Pōnev aga sellega Eesti kergejōustik ei arene. Mitte ühelgi neist pole eriti tegemist Eesti täiskasvanute kergejōustikuga ja tema arengu vajadustega. Aga kuna need üritused on suured ja töömahukad siis lihtsalt alaliidu töömesilased ei jōua kohalike probleemidega tegeleda. Hea et Silvi Kask TV -10 olümpiastardiga vähemalt tegeleb. Treenerid kes täiskasvanutega tegelevad on päris omapäi jäetud. Sportlaste stipendiumid on aastat 1998 samad A tase 8000 krooni, B tase 4000 krooni. Midagi pole muutunud 17 aastat, lihtsalt euro on jaganud selle numbri väiksemaks. Asi läigib ja on pealtvaadates ilus aga seest. Jätab soovida. Aga Euroopas ollakse meiega rahul, näe Teigamägi valiti kuskile kōrgele ja tähtsale kohale. Vōime uhked olla.