Palliga on Tanel Sokk.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
8. mai 2015, 13:24

Rocki ja Tarvase võimas poolfinaalseeria numbrites

Vaatleme arvudes, millest koosnes vägev Tartu Ülikool/Rock - Rakvere Tarvas poolfinaalseeria. Tarvas on pidanud tänavustes play-offides juba kümme kohtumist, kaukas on üks 3:2 võit ja 2:3 kaotus. Rock sai pärast kerget veerandfinaali oma triibulised kätte, nüüd saab minna vaid paremaks. Tõsi, Murphy seadus ütleks vastupidist.

Numbrid

Rääkides visketabavusest, torkab esimesena silma vahe kaugvisete skaalas - Tarvas tabas 35,3%, Rock 25,8%. Seejuures proovis Rock kaugelt iga mäng keskmiselt 4,4 viset rohkem kui Tarvas.

Kahepunktivsetel oli Rock karva võrra parem – 49,5% vs 48,7%. Vabavisetel olid mõlemad kehvad – Tarvasel 69,6%, Rockil 63,3%, ent tartlased teenisid vabaviskejoonelt igas mängus keskmiselt pea viis punkti enam.

Brandis Raley-Rossi keskmine punktisaak 27 on üle kolme punkti kõrgem kui tänavustes play-offides keskmiselt ning viis punkti enam kui põhiturniiril. Lisaks 27 punktile sai ta poolfinaalides kirja 6,2 lauapalli ja 3,2 korvisöötu. Kahepunktiviskeid tabas ta 44,1%, kaugviskeid 45,9% ning vabaviskeid 78% täpsusega.

Rock võitis laua seerias 195:156 ehk oli igas mängus parem 7,8 palli võrra. Korvisöödud langesid samuti Rocki kasuks 71:56 ehk igas kohtumises kolm söötu rohkem. Pallikaotusi tegi see-eest Tarvas vähem – 44 Rocki 56 vastu.

Persoonid

Kui veel arvudest rääkida, siis viiendas poolfinaalis tabas Reinar Hallik kümnest viskest vaid kaks. Oleks tema tabavusprotsent olnud 40% kandis, oleks Tarvas võitnud kahe-kolme punktiga... 

Rocki jaoks oli suureks kaotuseks Augustas Peciukeviciuse vana vigastuse kordus. Tartu meeskonna peatreeneri Gert Kullamäe mitte just väga täpsel hinnangul võib ta ehk naasta teises-kolmandas finaalmängus. Teisalt naases viiendas poolfinaalis platsile Timo Eichfuss, tuues üheksa minutiga 5 punkti ja 4 lauapalli.

Ka võiks esile tuua Tanel Kurbase panuse, kes konarliku põhihooaja järel oli selles seerias (eriti kaitses) üks Rocki usaldusväärsemaid mehi. Kolmandas, suurelt võidetud mängus tegi Kurbas kaasa vaid 12 minutit ning teises 21, kuid ülejäänud kolmes keskmiselt 37 minutit. Kirja sai ta 7,6 punkti ja 4,6 lauapalli, tabavus mängust kõigest 36,6%.

Seerias esile tõusnud Tanel Sokk mängis keskmiselt ligi 34 minutit ning tõi 13,6 punkti 3,2 lauapalli ja 2,8 resultatiivset söötu. Rocki parim oli Janar Talts, kes tõi keskmiselt 14,6 punkti, 11,8 laupallli ja 3,6 korvisöötu.