Katrina LehisFoto: TEET MALSROOS
Vehklemine
8. mai 2015, 16:50

AMETLIK: Lehis pääses EMiks epeenaiskonda (3)

Eesti vehklemisliit kinnitas eile õhtul juuni alguses Montreux's toimuval EMil võistlema asuva epeekoondise. Naiste seas on toimunud üks muudatus - võistkondliku MM-hõbeda võitnud Kristina Kuuse asemel pääses koondisesse esimest aastat täiskasvanute seas võistlev Katrina Lehis.

Naiskonda pääsevad kaks vehklejat Eesti edetabeli alusel ning kaks peatreener Kaido Kaaberma otsusega. Nii pääsesid kindlalt EM-koondisesse 522 punktiga edetabelit juhtiv Erika Kirpu ning 325 punktiga teisel kohal asuv Irina Embrich.

Kaaberma otsusel lähevad Šveitsi EMile hiljuti Johannesburgi MK-etapil eestlannade parimana 8. koha saanud Lehisel, kellel edetabelis kolmandana 323 punkti ning Julia Beljajeva, kellel 232 punkti. Valikust jäi välja Kaasani MMil naiskonnaga hõbemedali teeninud Kuusk, kes on ka Eesti edetabelis 186 punktiga viies number. 

Otsus pole aga sugugi üllatav, sest Lehis kaasati naiskonnavõistlusesse novembris toimunud Hiina MK-etapil, kui saadi 8. koht. Barcelona MK-etapil oldi 9., Buenos Aireses 5. ning hiljuti Johannesburgis 13. Maailma edetabelis on Eesti naiskond 5. kohal. 

EM peetakse Šveitsis Montreux's 6.-11. juunini.