Susie Wolff Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
8. mai 2015, 17:54

GALERII | Susie Wolff: naised saavad vormeliroolis hakkama (2)

Esimest korda sel vormelihooajal nägi F1-autos istumas naispilooti, kui Hispaania GP tänasel esimesel vabatreeningul istus muidu Valtteri Bottase kasutada oleva Williamsi roolis Susie Wolff. Šotlanna sai kirja 14. aja, 8. tulnud meeskonnakaaslasele Felipe Massale kaotas ta 0,877 sekundit.

"Kui ma arvaks, et ei saa sel tasemel võidu kihutades hakkama, oleksin ise esimene, kes eemale astuks," sõnas naine pärast sõitu BBCle. "Ma usun 100protsendiliselt, et naised saavad F1s hakkama."

Hooaja algul tundus, et Wolff on lähedal ka ehtsas võidusõidus Williamsisse istumisele, kui Bottas sai aasta avaetapil seljavigastuse. Võistkond rõhutas aga, et Wolff on test-, mitte reservpiloot ja palkas sellesse ametisse kogenud Adrian Sutili, kelle abi lõpuks siiski vaja ei läinud.

"Ma pole hiljutiste sündmuste pärast kibestunud," ütles Wolff, et ta ei solvunud. „Jah, ma olin pettunud, aga see on karm ala – maailma parimad piloodid soovivad kõik siia välja jõuda. Ma teadsin, et see saab olema raske võitlus ja nii on ka läinud," kirjeldas naine, et ta on oma unistusele küll lähedal, ent sest jätkuvalt ka väga kaugel.

Järgmine kord näeb Wolffi vormeliroolis juunikuistel testsõitudel Austrias.