Käsipall
9. mai 2015, 07:00

Kaitsev Kehra viigistas karukoopas

Kord Piibeleht, kord Vestmann peal – samamoodi jätkub lahing Põlva Serviti ja HC Kehra vahel. Eesti käsipallimeistrivõistluste teises finaalmängus oli Kehra kord: Mesikäpa hallis jäädi peale 26:20 ning seeria viigistati 1:1.

Kehra kaotas avapoolaja 13:14 ning eelkõige kulusid väravavaht Mikola Naumi häälepaelad: "Esimesel poolajal olid mehed ärkamata, seisid ühe koha peal. Pidin häält tõstma, nii ei tohi mängida," muigas ta.

Teisel poolajal oldi kui ümbersündinud – Põlval lasti värav visata alles poolaja 13. minutil, selleks ajaks oli vastaste väravat ise edukalt pommitatud juba viiel korral. Abi polnud ka eelmise mängu kangelasest Ardo Punast, kes viskas küll kuus väravat, kuid keda sakutati igalt poolt. "Mina küll meeskonda ei vedanud – kellelgi ei tulnud see välja. Oleme kõik süüdi. Muud varianti siin pole, kui järgmine mäng tagasi tulla ning näidata, et me suudame ka mängida, mitte kolmteist minutit väravata olla," tõdes ta.

Kuigi Serviti jõudis korra veel ühe värava kaugusele (18:19), olid Kehra pallurid selgelt kindlamad, iseäranis olid põlvalased hädas 2.05 pika ukrainlase, 8 väravat visanud Jevgeni Buinenkoga. Kiita tuleb ka meeskonna kaitsetööd, mida vedas vigastusest paranenud Uku-Tanel Laast.

"Teise poolaja esimene osa oli otsustav, kaitse töötas väga hästi! Uku lisandumine andis meile, personaalselt mulle kui väravavahile väga suure eelise, sest kui kaitse töötab, töötab ka väravavaht. See on käsipallis reegel!" kiitis ka Naum.

"Saime edu kätte, lõpuks ei lasknud seda käest ära. Tahtsime eelmise mängu eest revanši: ühepunktiline kaotus, eriti viimasel sekundil, jäi kripeldama. Tahtsime seda rohkem," lisas ta.