Ragnar Klavan võitlemas Müncheni Bayerni ründaja Robert Lewandowskiga. See foto pärineb detsembrist, kui Augsburg kaotas kodus Bayernile 0:4. Täna võeti võõrsil ülimalt magus revanš.Foto: CHRISTOF STACHE
Jalgpall
9. mai 2015, 19:50

INTERVJUU | Ragnar Klavan: supertulemus ja superemotsioon, aga mitte supermäng (2)

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi FC Augsburg sai täna hakkama saavutusega, mida Saksamaa Bundesligas viimase kolme hooaja jooksul suutnud peale nende vaid kolm klubi – nad alistasid võõrsil Müncheni Bayerni.

Alates hooajast 2012-13 on Bayern koduväljakul kaotanud vaid seitse ametlikku kohtumist. 2012 oktoobris Leverkuseni Bayerile 1:2 (Bundesliga), 2013 märtsis Londoni Arsenalile 0:2 (Meistrite liiga), 2013 detsembris Manchester City'le 2:3 (Meistrite liiga), aprillis 2014 Dortmundi Borussiale 0:3 (Bundesliga), aprillis 2014 Madridi Realile 0:4 (Meistrite liiga), märtsis 2015 Mönchengladbachi Borussiale 0:2 (Bundesliga), aprillis 2015 Dortmundi Borussiale penaltitega (karikasari) ja täna 0:1 Augsburgile (Bundesliga).

Ragnar, palju õnne suurepärase võidu puhul. Eelmisel kevadel sai Augsburg samuti meistritiitli taganud Bayernist jagu, aga toona kodus. Täna võitsite võõrsil. Bayerni alistamine on alati võimas, aga kas tänane võit on mullusest võimsam?

Aitäh. Ei oska öelda. Seekord mängisin ise kah ja minu jaoks on tänane seetõttu kindlasti erilisem. Aga samas tuleb öelda, et kui välja arvata värava löönud ründaja Raul Bobadilla ja väravavaht Marwin Hitz, siis ülejäänud mehed mängisid täna päris halvasti!

Kas Bayerni väravavahi Pepe Reina punane kaart 13. minutil muutis Augsburgi jaoks olukorra mõneti hoopis raskemaks, sest pani teile pinged peale?

Nii ja naa. Tundsime, et on võimalik sellest mängust rohkemat kui viigipunkt saada. Aga eemaldamisega kaasnenud penalti lõime posti. Bayern mängis täna ikka suhteliselt hästi ja Robert Lewandowksi pääses kaks korda üks-ühele, ent õnneks ära ei löönud. Veelkord: võitsime tänu Hitzi ja Bobadilla hiilgepartiidele.

Kirjelda tundeid, mis lõpuvile kõlades sind valdasid?

Supertulemus ja –emotsioon, aga ega ma isiklikult supermängu teinud. See jääb negatiivse poole peale. Ent saime tabelisse meie jaoks väga vajalikud kolm punkti, mis aitasid meeskonna kõvasti lähemale eesmärgile, mille endale hooaja teiseks pooleks seadsime (jõuda kuue parema sekka ehk tagada koht eurosarjas) Boonusmängust – Bayern kaotab punkte nii harva, et kes iganes nende käest midagi kätte saab, omab rivaalide ees kohe eelist – kolm punkti saada on ikka suur pluss.

Augsburgi meeskonna jaoks on kevad kulgenud vaevalisemalt kui sügis. Nii mõnestki eeldatavalt jõukohasest takistusest pole te jagu saanud. Miks?

Suur osa tuleb kanda selle arvele, et enne tänast võitu Bayerni üle olime võõrsil viisjärjestikust mängu kaotanud. Koduväljakuvorm on olnud okei. Kohustuslikud punktid oleme enamasti ära võtnud ja tugevatega viigid teinud. Hea, et see õnnetu võõrsil-seeria nüüd ära lõppes.

Peatreener Markus Weinzierli jaoks oli tänane mäng 100. kord Bundesligas Augsburgi juhendada. Oli sellest juubelist enne mängu juttu kah?

Ma ise seda vilksamisi nägin, aga meeskonnas peatreeneri 100. mäng teemaks ei olnud. Ent kindlasti oli tänane võit Weinzierli jaoks väga eriline, sest ta on kunagi Bayerni noortemeeskonda kuulunud.

Kas pärast lõpuvilet vahetasite paar sõna ka Bayerniga mängijatega? Mis nende tuju ja tunded olid?

Ise ma Bayerni meestega juttu ei ajanud. Oli näha, et nad olid pettunud. Kui arvasime, et nad tulevad täna platsile natuke teistsuguse koosseisuga (kolmapäeval Barcelonas Meistrite liiga poolfinaali mänginud Bayernit ootab korduskohtumine juba teisipäeval – toim), siis enamus põhikahurväge oli ikkagi platsil. Kindlasti tuli Bayern tänast mängu võitma.

Sina isiklikult jätkad võimsat seeriat. Oled Kölni kaitsja Jonas Hectori ja Hannoveri kaitsja Marcelo kõrval kolmas väljakumängija, kes sel hooajal kõik Bundesliga mängud algusest lõpuni kaasa teinud. Mis su saladus on?

Saladus on lisatrenn, mida teen, et keha vormis hoida ning pingele ja järjestikustele mängudele vastu pidada. Keskkaitsjaid sageli kimbutavaid kaarte olen sel hooajal samuti ainult ühe saanud. Olen noorte klassidest saadik puhas ja aus mängija olnud ning paistab, et see on kenasti ka Bundesligasse üle kandunud. Ausus on aspekt, mis minu jaoks ka tavaelus tähtis.

Hooaja lõpuni on kaks vooru. Augsburgi tabeliseis on hea, aga midagi kindlat veel ei ole. Kuidas eesootavaid kohtumisi vaatad?

Nädala pärast kodus toimuv matš Hannoveriga on väga-väga otsustav (kui Augsburg selle võidab, on eurosarjakoht 98% kindel – toim). Positiivne, et meie lähimad jälitajad täna vääratasid Hoffenheim kaotas ning Bremeni Werder viigistas.

Lõpetuseks, kas pärast vägevat võitu anti preemiaks puhkepäevi kah?

Jah! Treener Weinzierlil oli tõesti väga hea tuju pärast võitu ja andis meile kaks vaba päeva! Homne trenn jääb ära.