Paul Pierce (34) tabab viimase sekundi viskeFoto: Reuters / Scanpix
Korvpall
10. mai 2015, 10:23

Washington munes korraliku muna, NBA suurfavoriit aga püsti hädas

Ei teagi millest alustada, sest pöörast toimus niivõrd palju! Kuigi Washington kaotas viimasel veerandajal umbes 20-punktilise eduseisu, näitas Bostonis legendaarseks mängijaks tõusnud Paul Pierce, miks tema hüüdnimeks on "The Truth" (Tõde).
 

Kui reporter tahtis hiljem teada, kas Pierce hüüdis "Bank" (seda nimetatakse, kui pall lendab korvi laua põrkest), siis mehe vastus oli selline, et kuula suu lahti: "Ma hüüdsin "mäng". Ehk mäng läbi. 

Kuid milline mäng see oli! Washintonil oli neljandal veerandajal 21-punktiline eduseisus, kuid see mängiti täielikult maha.

Lõpuks siis Washingtoni võidunumbriteks 103:101 ja seeriat asuti kodus 2:1 juhtima. Washington mängis taas ilma oma staari John Wallita, keda kimbutab käevigastus.

Kuid veel suurema üllatuse keetsid ehk kokku Golden State Warriors ja Memphis Grizzlies, sest viimane alistas teist korda järjest NBA põhihooaja parima meeskonna. Seekord skooriks 99:89. Kus on Warriorsi imelised viskajad?

 Põhihooaja parima mängija tiitli saanud Stephen Curry tabas 10st kolmesest 2 ja Klay Thompson küll kuuest kolm, kuid meeskonna peale oli kolmeste tabavusprotsent ikkagi 23,1 protsenti.

Memphise parimad olid Zach Randolph ja Marc Gasol (vastavalt 22 ja 21 punkti) asus seeriat nüüd 2:1 juhtima ja neljas mäng on samut nende koduväljakul.