VÕIMAS!:Eesti rahvusmeeskonna kapten Ragnar Klavan peal ja maailmameister Bastian Schweinsteiger all. Ning mitte ainult fotol, vaid ka tablool. Augsburg alistas Müncheni Bayerni 1:0. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
11. mai 2015, 07:00

Ragnar Klavan ja Augsburg võitsid Müncheni Bayernit, maailma kõige keerulisemalt alistatavat tippklubi! (1)

Müncheni Bayern kaotab harva. Tegelikult suisa haruharva. Ragnar Klavani ja FC Augsburgi laupäevane 1:0 võit vaieldamatult maailma kolme tugevama jalgpallimeeskonna sekka kuuluva Bayerni üle on igasuguse kahtluseta pööraselt vägev saavutus.

Möödunud kolme hooaja jooksul on Bayern Bundesligas kaotanud vaid seitse mängu. Tunamullu ühe, mullu kaks (neist ühe Augsburgile) ja tänavu neli. Kokku on Saksamaa superklubi nende kolme hooaja jooksul kaotanud 17 ametlikku mängu 159st ehk 10,7%, mis on jalgpalli ettearvamatuse juures röögatult väike näitaja.

Võrdluseks: Madridi Real on selle aja jooksul kaotanud 177 mängust 27 (15,25%) ja FC Barcelona 174 matšist 21 (12,1%). Järeldus saab olla vaid üks: maailmas pole olemas tippklubi, keda oleks keerulisem alistada kui Müncheni Bayernit.

Bayerni algrivistuses viis maailmameistrit

Augsburg sai vägiteoga hakkama teist kevadet järjest ning kui mullu Klavan vigastuse tõttu kaasa ei mänginud, siis laupäeval küll. Aasta eest alistas Augsburg Bayerni kodus, seekord võõrsil, Allianz Arenal 75 000 pealtvaataja ees. "Nüüd mängisin ise kah ja minu jaoks on tänane võit mullusest kindlasti erilisem," sõnas Klavan Õhtulehele poolteist tundi pärast triumfi.

Augsburgi peatreener Markus Weinzierl möönis pärast mängu, et Bayerni koosseis oli nende jaoks paras šokk, sest eeldati, et alles kolmapäeval Barcelonas Meistrite liiga poolfinaali mänginud ja juba teisipäeval kordusmängu pidav Bayern annab põhitegijatele puhkust.

Peatreener Pep Guardiola otsustas aga teisiti – algkoosseisus oli seitse Barcelona vastugi sinna kuulunud jalgpallurit. Valitsevaid maailmameistreid suisa viis – Jerome Boateng, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Mario Götze. "Enamik põhikahurväge oli ikkagi platsil. Kindlasti tuli Bayern mängu võitma," märkis Klavan.

Väravavahi punane kaart avas ukse

Augsburgile avas võidu ukse siiski üks Bayerni varumees. Maailma parima väravavahi Manuel Neueri asemel algkoosseisu edutatud Pepe Reina teenis juba 13. minutil punase kaardi. Kaasnenud penalti kõmmutas Augsburgi kapten Paul Verhaegh küll posti ning vaatamata arvulisele vähemusele valdas Bayern kohtumise ajast 56% palli ja omas ka palju häid võimalusi, aga mängu ainsa värava lõi Augsburgi ründaja Raul Bobadilla 71. minutil.

"Bayern mängis ikka suhteliselt hästi ja Robert Lewandowski pääses kaks korda üksühele, ent õnneks ära ei löönud. Võitsime tänu väravavaht Marwin Hitzi ja Bobadilla hiilgepartiidele. Lõpuvile tähistas supertulemust ja -emotsiooni, aga ega ma isiklikult supermängu teinud. See jääb negatiivse poole peale.

Ent saime tabelisse meie jaoks väga vajalikud kolm punkti, mis aitasid meeskonna kõvasti lähemale eesmärgile, mille endale hooaja teiseks pooleks seadsime (jõuda kuue parema sekka ehk tagada koht eurosarjas – toim). Boonusmängust – Bayern kaotab punkte nii harva, et kes iganes nende käest midagi kätte saab, omab rivaalide ees kohe eelist – kolm punkti saada on ikka suur pluss," rääkis Klavan.

Augsburg kohtub laupäeval kodus kehviku Hannoveriga ja nädal hiljem võõrsil Meistrite liiga kursil püsiva Mönchengladbachi Borussiaga. Klavani meeskond vajab Euroopa liiga koha tagamiseks kolme punkti, jälitajate vääratuste korral võib piisata ka vähemast.

Klavan Bundesliga kolme kangema seas

Meeskonna edu kõrval ei saa tähelepanuta jätta ka Klavani isiklikku võimsust. Ta on Kölni kaitsja Jonas Hectori ja Hannoveri kaitsja Marcelo kõrval kolmas väljakumängija, kes sel hooajal kõik Bundesliga mängud algusest lõpuni kaasa teinud. Mis on Eesti rahvusmeeskonna kapteni saladus?

"Saladus on lisatrenn, mida teen, et keha vormis hoida ning pingele ja järjestikustele mängudele vastu pidada. Keskkaitsjaid sageli kimbutavaid kaarte olen sel hooajal saanud ainult ühe. Olen noorteklassidest saadik puhas ja aus mängija olnud ning paistab, et see on kenasti ka Bundesligasse üle kandunud. Ausus on aspekt, mis minu jaoks ka tavaelus tähtis," sõnas Klavan.

Kunagi Bayerni noortemeeskonda kuulunud Weinzierlil tegi Augsburgi võit tuju nii heaks, et ta andis meeskonnale kaks vaba päeva. Kohtumiseks Hannoveriga hakatakse valmistuma homme.

Tabeliseis

Müncheni Bayern 76
Wolfsburg 65
Mönchengladbach 63
Leverkusen Bayer 58
Augsburg 46
Schalke 45
Dortmundi Borussia 43
Bremeni Werder 43