VIIGIVÄRAV: 18. minutil kaotusseisu jäänud Flora viigistas 69. minutil 19aastase keskkaitsja Madis Vihmanni ilusast pealöögist. Foto: Laura Oks
Jalgpall
11. mai 2015, 07:00

Flora vältis kaotust, aga nukker seeria Levadia vastu pikenes

FC Flora pole pärast laupäeval Kadriorus tehtud 1:1 viiki suutnud Eesti meistrivõistluste raames FC Levadiast jagu saada 14 mängu järjest. Viimane võit pärineb 2011. aasta septembrist.

Sarnaselt nädal varem Levadia käest saadud 0:1 kaotusele polnud Flora tahtele ja mängupildile midagi ette heita, ent üks eksimus kaitses ja suutmatus mängulist ülekaalu väravateks realiseerida tähendasid järjekordset matši emma-kumme suure rivaali (Levadia või Nõmme Kalju) vastu, kus jäädi võiduta.

Pärast 2011. aastal võidetud meistritiitlit on Flora suutnud kõrgliigas Kalju ja Levadia vastu peetud 27 matšist võita vaid viis. Tänavu on kolmest katsest kirjas kaks kaotust ja üks viik. Järgmine katse ootab juba kolmapäeval, kui karikasarja poolfinaalis võõrustatakse Kaljut.

Mida peab Flora tegema teisiti või paremini, et emba-kumba suurt Tallinna klubi võita? Peatreener Norbert Hurt: "Teisiti ei pea midagi tegema, vaid vaja on edasi töötada. Terviklikult oleme arenenud ja juurde pannud nüanssides. Aga areng jätkub. Lage ei tule kunagi ette."

Võidu korral vähendanuks Flora vahe reedel Narva Transi käest hooaja esimese kaotuse saanud liidri Nõmme Kaljuga kolmele punktile, aga nüüd on see viis silma.

Nõmmekatele 10 punktiga kaotava Levadia juhendaja Marko Kristal manitses vutiüldsust kannatlikkusele: "Mängida on veel 26 vooru. Ei ole Eestis praegu ükski meeskond nii hea, kes tuleb, mängib ja ühtegi apsakat sisse ei lase. Hooaeg on alles väga alguses."

10. voor

Narva Trans - Nõmme Kalju 2:0

Tartu Tammeka - Sillamäe Kalev 0:5

Tallinna Infonet - Pärnu LM 2:0

Tallinna Levadia - Tallinna Flora 1:1

Viljandi Tulevik - Paide LM 2:0

Tabeliseis

Kalju 27

Flora 22

Sillamäe 19

Infonet 18

Levadia 17

Tulevik 11

Trans 10

Tammeka 8

Pärnu 5

Paide 2