Aivar PohlakFoto: LAURA OKS
Jalgpall
11. mai 2015, 10:32

Pohlak: kihlveopettustes osales ka ühe teise spordiala tipptegija (1)

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak tõdes Soccerneti portaali rubriigis "Vastab Aivar Pohlak," et kihlveopettuste puhul pole tegemist üksnes jalgpalli probleemiga.

"Kuigi jalgpalliliidu karistused kehtivad, loob seadusandluse puudulikkus mulje, nagu oleks tegemist ainult jalgpalli probleemiga ja see polekski laiem mure," kommenteeris Pohlak Riigikohtu äsjast otsust, mille järgi tühistati varem kokkuleppemenetluse läbi kihlveopettustes süüdi mõistetud Deniss Jõgiste karistus.

"Samas on EJL-i uurimisprotsess tuvastanud näiteks ühe teise spordiala tipptegija osalemise jalgpallilistes pettustes ja olemise peturühmituse osa, millest me kõnealust alaliitu ka teavitasime. Paraku puudub neil nimetatud tegude karistamise kohta regulatsioon, mis tähendab, et tulemustega manipuleerimine rahateenimise eesmärgil sellel ja võimalik, et ka enamikel teistel spordialadel Eestis, on seaduslik nii riiklikus kui ka spordialasiseses tähenduses. Kusjuures ala, millest kõnelen, on populaarne ja kuulub harrastatumate hulka," tõdes Pohlak.