10aastase kasutütre vägistaja 42-aastane Benitez Gilberto ZarateFoto: AFP / Scanpix
Maailm
11. mai 2015, 12:54

Raseda 10-aastase tüdruku kasuisa nabiti kinni (4)

Paraguays peeti kinni jooksus olnud mees, kes vägistas ja rasestas kümneaastase kasutütre. Ka tüdruku ema on kinni peetud, teda süüdistatakse lapse hooletusse jätmises.

42-aastane Benitez Gilberto Zarate puges teda tabanud süüdistuste eest peitu, nüüd aga eitab ta igasugust õigusrikkumist ja nõuab sündimata lapsele DNA testi, et süüdistustest vabaneda, kirjutab CNN.

Rahvusvaheline inimõiguste eest võitlev organisatsioon Amnesty International survestab Paraguay valitsust lubada tüdrukule aborti teha. Laps on praegu viiendat kuud rase. Võimud on seda siiani takistanud.

Paraguay seaduste järgi on abort keelatud välja arvatud juhul, kui rasedus ohustab ema elu. Paraguay tervishoiuminister ütles, et praegu puuduvad sellised ilmingud, et 22 nädalat raseda tüdruku elu ohus oleks.

Tüdruku perekond aga palub aborti. Teda toetab Amnesty International, kust väidetakse, et noore ea tõttu võivad tüdrukul vallanduda erandlikud terviseprobleemid ning rasedus kujutab endast nii noore tüdruku jaoks, kelle keha pole täielikult arenenud, suurt terviseriski. Organisatsioon heidab riigile ette ka liialt piiravat abordiseadust, mis ei näe ette erandeid vägistamise korral.

Kümneaastane tüdruk pöördus 21. aprillil Asuncionis haiglasse kaevates kõhuvalu. Kui avastati, et ta on rase, algas kriminaaluurimine. Võimud väidavad, et tüdruku vägistas ta kasuisa ja laps jäi rasedaks. Rase tüdruk viidi lastehaiglast üle Asuncioni Punase Risti haiglasse, kust ta tulevikus viiakse varjupaika, kui kohus on määranud emale ja tema lapsele hooldaja.

Tüdruku raviarst Dolores Castellanos kirjeldas oma patsienti kui "tillukest“, jutukat ja sõbralikku, vahendas yahoo.com. Arst tunnistas, et tüdruku riskifaktorid on kõrge vererõhk ja madal kehakaal sarnaselt teistele rasestunud alaealistele. "Eelmisel aastal sünnitas kümneaastane tüdruk, kes jäi rasedaks üheksa-aastasena. Tema vägistas kasuvanaisa,“ rääkis Castellanos ja lisas, et tüdrukul läks hästi.

ÜRO andmetel sünnitab arengumaades igal aastal ligikaudu kaks miljonit alla 14-aastast tüdrukut. Paljud nendest saavad sünnitades pikaajalised või surmavad tervisehädad. Ligikaudu 70 000 alaealist hukkub igal aastal kas raseduskomplikatsioonide või sünnituse tagajärjel.