Red Bulli piloodi Daniel Ricciardo vormelil on tänavu juba neli korda mootorit vahetatud - ehk sama palju, kui on lubatud terve hooaja peale kokku!Foto: LLUIS GENE
Vormel 1
11. mai 2015, 15:22

Red Bull ähvardab vormelikarussellilt lahkuda (1)

Red Bulli vormelimeeskond pole põrmugi rahul Renault poolt tarnitavate mootoritega, mistõttu ähvardatakse koguni MM-sarjast lahkumisega.

Tõsi küll, Red Bull ei saaks lahkuda päevapealt, kuna neid seob F1-ga leping kuni 2020 aastani, kuid meeskonna nõunik Helmut Marko annab mõista, et midagi peab kiiremas korras muutuma. Seejuures nõutakse jõuliselt, et sarjaga liituks Audi. "Kui me ei saa lähimas tulevikus konkurentsivõimelist mootorit, siis kas Audi liitub sarjaga või me lahkume," teatas Marko.

Olukorra teeb komplitseeritumaks asjaolu, et Audi kuulub Volkswageni gruppi, mille juht Ferdinand Piech oli jõuliselt F!-ga liitumise vastu, seda peaasjalikult seetõttu, et tunneb tugevat isiklikku antipaatiat vomelikarusselli juhi Bernie Ecclestone'i vastu. Kuid möödunud kuul lahkus Piech Volkswageni juhi kohalt ning see võib kaasa tuua ka uued tuuled kontserni suhetes F1-ga.

"Kuulujutte on palju, kuid võin öelda, et ametlikult pole mingeid läbirääkimisi toimunud," selgitas Marko hetkeseisu BBC-le. "Esmalt peab VW grupp asjad oma uue juhtkonnaga selgeks saama ja ehk siis näeme, mis plaanid neil motospordi valdkonnas on."