Aleksandr KulinitšFoto: Mati Hiis
Jalgpall
12. mai 2015, 11:42

Kihlveopettur Kulinitš saab taas jalgpalliplatsile suvel

Eesti Jalgpalli Liidu distsiplinaarkomisjon otsustas täiendava informatsiooni valguses muuta nelja mängija või endise mängija karistusi.

Maksim Gruznovi muudetud karistus on katseaeg 11. maini 2020 (varem tähtajatu keeld), Martin Tšegodajevi puhul katseaeg 5. detsembrini 2015 (varem keeld sama ajani), Aleksandr Kulinitši puhul lõpeb keeld 1. juulil 2015 ja katseaeg vältab 5. detsembrini 2018 (varem keeld 5. detsembrini 2018) ning Maksim Paponovi karistus lõpeb 5. detsembril 2015 ja katseaeg kestab 5. detsembrini 2016 (varem keeld 5. detsembrini 2016).

Lisaks kohustas distsplinaarkomisjon nimetatuid persoone osalema noorjalgpalluritele suunatud kihlveopettusi ennetavates programmides.

"Antud otsuste aluseks olev täiendav informatsioon kihlveopettuste kohta on nii jalgpalliliidu, jalgpalli kui ka kogu spordi jaoks väga olulise tähtsusega, kusjuures see puudutab nii kihlveopettuste korraldamist üldisemalt kui ka ka konkreetseid sellega erinevatel tasanditel seotud persoone," märkis Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. "Saime taas kinnituse, et kihlvedudega teenimine on muutunud suure hulga inimeste jaoks elatusallikaks ja sellega seotud seadusandlus ei ole piisav hoidmaks tegevust mõistlikes piirides."