Müncheni Bayern kaotas võõrsil FC Barcelonale 0:3. Bayerni peatreener Pep Guardiola oli jõuetu.Foto: Kai Pfaffenbach
Meistrite liiga blogi
12. mai 2015, 12:45

Toomas Vara | Pep Guardiola peab olema kõva psüühikaga mees, et tänases olukorras hakkama saada

Jalgpalli Meistrite liigas selgub täna klubi, kes pääseb ihaldatud finaali. Viasat Sport Balticu jalgpallikommentaator Toomas Vara ennustab tänase matši Müncheni Bayern - FC Barcelona tulemust. 

Pep Guardiolal ei ole hetkel kõige toredamad ajad. Viimase paari päeva sees on Bayerni peatreenerit kritiseerinud näiteks sellised jalgpallilegendid nagu Franz Beckenbauer ja Lothar Matthäus. Mõlemad on mehed, kelle sõnadel on Saksamaal ja Bayerni fännide hulgas kõvasti kaalu. Kas kujutate ette, mida selline surve tähendab?

Mõelge end näiteks FC Kuressaare peatreeneri ametisse. Ja nüüd ütleb Aivar Pohlak intervjuus Saaremaa juhtivale raadiojaamale Kadi, et te ei saa oma tööga hakkama. Seejärel korrutage see tunne 20-ga. Hakkas kõhe ja veidi hirmus ja tahaks toas tule põlema panna? Just nimelt! Vot täpselt nii tunnebki end hetkel Guardiola.

Peab igatahes olema kõva psüühikaga mees, et sellises olukorras hakkama saada. Ja arvestades, et esimest korda oma treenerikarjääri jooksul on katalaanist peatreener kaotanud neli mängu järjest, siis pole tal hetkel ka palju võimalusi end kaitsta. Kui Barcelona vastu imet korda saata ei õnnestu, siis loevad Bayerni arvamusliidrid hooaja ebaõnnestunuks, sest ainult (juba võidetud) Saksa meistritiitel on Bayerni standardite järgi selge altminek.

Hoopis rohkem kui teisipäevaõhtusest mängust ongi Bayerni peatreener pidanud viimastel päevadel rääkima oma võimalikust siirdumisest Manchester Citysse. Kuulujutud on igatahes selle nädala jooksul kõvasti uut hoogu juurde saanud ja kindlasti on meil põnev vaadata, mis Guardiolaga lähinädalatel juhtub, sest nii kõva meest ripakile kindlasti ei jäeta isegi kui Bayerniga ennetähtaegselt lahku minnakse.

Eelmise ja selle nupu vahel on Barcelona võitude seeriat kirjeldavad numbrid veelgi ilusamaks läinud. Viimasest 18-st on võidetud 17, sealhulgas viimases seitsmes on suudetud oma värav puutumatuna hoida. Kaks täiendavat nullimängu – kolmapäevane 3:0 võit Bayerni üle ning laupäevane 2:0 Real Sociedad´i vastu Camp Noul – tähendavad, et Barca on teinud vähem kui nädalaga väga suure sammu kahe oma selle hooaja kõige tähtsama eesmärgi – Meistrite liiga ja Hispaania meistritiitli – suunas.

Sest Meistrite liiga finaali mittejõudmiseks peaks Barcelona meeskond täna õhtul komistama ikka mitu korda järjest ja kõik mehed korraga, aga seda on väga raske uskuda. Hispaania liigas kaotas kodune konkurent Real jälle punkte ja Barca 4-punktiline edu kaks vooru enne lõppu tähendab, et isegi kaotus eelviimases voorus Atletico vastu jätaks La Liga saatuse ikkagi Luis Enrique meeste kontrollida.

Usun, et Bayern võitleb, häbisse ei jääda, aga ei enamat viigist. 1:1. Guardiola on veel noor mees ja jõuab oma niigi rikkalikku auhinnakappi täiendada veel kümnete ja kümnete aastate jooksul. Aga mitte seekord.

Lifehouse – Better Luck Next Time: