TLÜ/Kalev kaotas koha kõrgliigasFoto: LAURA OKS
Korvpall
12. mai 2015, 19:24

KLAAR: üleminekumängudest loobunud TLÜ/Kalevil uuel hooajal meistriliigas kohta ei ole (2)

Korvpalliliit annab teada, et TLÜ/Kalevi korvpallimeeskond uuel hooajala meistriliigas mängida ei saa. Kas liiga jätkab kaheksa või üheksa meeskonnaga, selgub lähiajal.

TLÜ/Kalev pidanuks vastavalt KML juhendile aprilli lõpus kohtuma esiliiga võitja Baltecoga, et selgitada välja see klubi, kes järgmisel hooajal mängib kõrgemal tasemel. Seda aga ei toimunud. Balteco treenis kuni eelmise nädalani, ootuses, et äkki üleminekumängud siiski toimuvad. Kuid TLÜ/Kalev polnud nõus/valmis mängima.

Iseenesest on olukord arusaadav, sest viimase ülesandmisega registreeriti rida TLÜ/Kalev mängijaid esiliiga võistkonda, mistõttu tagasi "emameeskonda“ liikuda nad enam ei saanud. Teiseks lahkusid Kalle Klandorfi leegionäridest palgalised ammu koju. Kuid see ei tähenda, et juhendit ei peaks järgima.

Kalle Klandorf teavitas korvpalliliitu suusõnaliselt ja ka meili teel, et nemad üleminekumänge kevadel kindlasti ei pea, sest meeskonda sisuliselt ei eksisteeri. See-eest oleks ta vägagi nõus meistriliiga kohale mängima septembrikuu keskel. Balteco omakorda ootas kuni eelmise nädalani, kas pakkumine meistriliiga kohale tuleb läbi sportliku printsiibi või saavad nad loobumisvõidu.

Eelolevaga on tänaseks selge, et TLÜ/Kalev tuleval hooajal KMLis kohta ei oma. Tegelikult viitas Klandorf juba märtsis pressile, et taolise eelarve, koosseisu ja maksumaeti pitsituste ning üleüldise spordi maksustamise tingimustes tema ei näe võimalust tulevaks hooajaks võistkonda välja panna ja üleval pidada.

Ühtlasi on EKL saatnud Baltecole ametliku kirja, et nood kinnitaksid soovi liituda tulevaks hooajaks KMLiga. Kui EKL on selle soovi fikseerinud, saadetakse EKLi poolt pärast maikuu juhatuse koosolekut (26.05) Baltecole KMLis osalemiseks vajalikud atesteerimise tingimused.

Kui Balteco täidab need tingimused, klubi vastab nendele kriteeriumitele, on roheline tuli osalemiseks olemas. Balteco peab homseks (13.05) andma andma oma vastuse. Lõpliku otsuse Balteco osas teeb seega juunikuu EKLi juhatus. Eile pani Balteco treener Tõnu Soodla Facebooki üles küsimuse, mida Balteco liitumisest KMLiga arvab laiem korvpalliüldsus.

Koos Baltecoga oleks KMLis taas üheksa osavõtjat. Ilma Baltecota niisiis kaheksa. Teoreetiliselt oleks võimalik ka kümne klubiga KML, nagu ka varem on olnud. See aga nõuaks EKLi juhatuselt suvel eraldi otsust.

Teada on, et meistriliigasse on avaldanud soovi pääseda ka esiliiga põhiturniiri suveräänne valitseja Betoonimeister/Nord/Tskk Tiit Soku juhendamisel - klubi toimiva noortepüramiidi ja rea mujal edukalt mängivate kasvandikega. Esiliiga finaalis kaotati ometigi Baltecole 72:74 ning nüüd tuleb oodata, mida teeb Balteco. Ja kuidas hindab nende KMLi valmisolekut EKL.