VÕITLEJA: Ringis näidatud oskusi läheb Deniss Boitsovil nüüd tarvis oma elu eest võitlemiseks. Foto: Vida Press
Spordivaria
13. mai 2015, 07:00

Mis juhtus Vene poksitähega?

Lootustandev Venemaa raskekaalupoksija Deniss Boitsov, kes oli tunamullu vaid ühe matši kaugusel Vladimir Klitškoga kohtumisest, lamab Berliini haiglas kunstlikus koomas. Mees leiti ülemöödunud nädalavahetusel metroorööbastelt, ent mis temaga täpselt juhtus, on teadmata.

"Hommikul vaatas ta Mayweatheri ja Pacquiao sajandi matši, päeval leiti ta tunnelist teadvuseta. Tänaseks on ta olnud kunstlikus koomas täpselt nädala," sõnas poksija abikaasa Olga Boitsova eile mehe kodulehe vahendusel, et keegi ei tea, mis Boitsoviga juhtus.

Metrootöötaja leidis venelase kolmanda mai pärastlõunal Saksamaa pealinna Bismarckstrasse ja Wilmersdorferi jaama vahelisest tunnelist teadvusetult, tema pea oli lõhki ning käed verised. Boitsov viidi haiglasse, kus tal tuvastati tõsine peatrauma.

Saksamaal elava mehe seisund on suure ajuturse tõttu jätkuvalt kriitiline. Politsei esindaja sõnul oli Boitsov ka selgete alkoholi tarvitamise tunnustega. Edasiste vigastuste vältimiseks viidi ta kunstlikku koomasse. Abikaasa sõnul loodavad arstid poksija siiski varsti äratada.

Kuigi pole täpselt teada, mis Boitsoviga juhtus, spekuleeritakse, et venelane põgenes kurjategijate eest. Poksija sõber on ajakirjandusele väitnud: "Deniss on tore inimene, aga ta peaks oma sõpru hoolikamalt valima."

Olga Boitsova kahtlustab, et rünnaku nüüdseks Sauerlandi talli eest võitleva sportlase vastu võis korraldada mehe endine promootor Valdemar Kljuhh. "Umbes kaks aastat tagasi rünnati meie assistenti ja Kljuhh pandi kolmeks aastaks istuma. Kolm kuud tagasi sai ta vanglast välja ja ilmselt andis endast nüüd nii julmalt taas märku," arvas naine.

Juhtunu on seda kurvem, et Boitsova on viimast kuud lapseootel. "Deniss saab nelja nädala pärast isaks. Ma palvetan, et see õudusunenägu lõppeks," sõnas ta.

29aastane Boitsov on oma profikarjääri jooksul võitnud 36 matši, neist 27 knockoutiga. Tema ainus kaotus pärineb 2013. aasta duellist Alex Leapaiga, mil mees võitles õigusele kutsuda välja Vladimir Klitško. Kohtunike otsusega võitnud Leapai pidas järgmises matšis ukrainlasega ringis vastu vaid viis raundi.

Sauerland pole juhtunut pikalt kommenteerinud. "Me ei tea õnnetuse põhjust. Meie mõtted ja palved on Denissi ja ta perega ning ma loodan, et ta terveneb täielikult," seisis talli avalduses.