Mick Schumacher.Foto: Reuters / Scanpix
Kõmu
13. mai 2015, 07:00

Schumi pere hakkab lootust kaotama (11)

Vormel-1 legend Michael Schumacher jätkab haiglavoodis lõputuna näivat võitlust: võimetu rääkima ja liigu­tama, lebab sakslane oma Šveitsi kodus, kus teda ööpäev läbi ümbritseb 15 põetajat.

2013. aasta lõpus mäesuusatades raske ajutrauma saanud seitsmekordne maailmameister tuli koomast välja mullu juunis ja arstid on öelnud, et Schumacheri taastusravi saab olema väga pikk. Pärast mitut Grenoble’i haiglas veedetud kuud viibib endine vormelitäht Šveitsis Glandi villas. Arstide sõnul on 46aastane Schumacher näidanud paranemise märke, kuid on endiselt liikumisvõimetu ega suuda rääkida.

Raha kulub ning kui veebruaris müüs Schumi abikaasa Corinna 2,7 miljoni euro eest maha Norras Trysilis asuva suvevilla, siis nüüd läks müüki eralennuk, mille eest saadi 35 miljonit eurot. Naine plaanib loobuda ka perekonna Prantsuse Alpides, saatusliku Meribeli suusakuurordi läheduses asuvast villast, tunnistades usaldusväärsetele allikatele kurba tõde – mees ei saaks neid asju enam kunagi nautida!

Saksamaa ajakirja Bunte väitel on 46aastane naine uue elu omaks võtnud. "Kui selgus, et vana Schumi ei tule kunagi tagasi, pidi Corinna uue eluga harjuma. Ta võttis üle mehe töö ja võimu ning läbis märkimisväärse muutumise – Schumi naisest klannijuhiks, lihttöölisest multimiljoneid väärt firma juhiks."

Corinna käsutuses on Schumacheri ligi 780 miljonit eurot väärt impeerium, mis tooks miljoneid sisse isegi siis, kui jääks seisma. Naine haldab pangakontosid ning raha liikumist, tema alluvateks on ettevõtjad, ettevõtluse nõustajad, juristid ja personal.

Äriimpeeriumi valitsejanna on seni suutnud hoolt kanda ka Michaeli eraelu eest: ainus, kes mingitki infot mehe seisundi kohta jagab, on mehe mänedžer Sabine Kehm, kes on seitsmekordse maailmameistri poja Micki pressiesindaja.

"On väikesi edusamme, kuid teekond on veel väga pikk," sõnas Kehm Barcelona GP-l. Poeg Mick, kes 29. detsembril isaga koos mäesuusatas ning vastu kivi lennanud Schumacherile kiirabi kutsus, on sattunud ise meediatähelepanu alla. Nimelt sõidab 16aastane nooruk esimest hooaega vormel-4 sarjas ning on valitud ka parimaks uueks tulijaks. Prantsusmaa endise vormelisõitja Jean Alesi arvates on meediatsirkus Micki ümber aga ülimalt kahetsusväärne.

"Antud juhul ei ole see kadedus, minule on Mick nagu oma laps. Ma mõistan, et suur tähelepanu on tingitud ka erilisest olukorrast, milles Michael viibib. Ma arvan, et ta (Michael) ei oleks sellist meediatähelepanu lubanud," sõnas Alesi, kelle enda poeg Giuliano võitis samas sarjas läinud nädalavahetusel kaks esikohta.