Rait-Riivo Laane viskas Rapla eest kümme punkti ja andis viis resultatiivset söötuFoto: Laura Oks
Korvpall
14. mai 2015, 07:00

Rapla kindlustas kolmanda pronksimängu

Korvpalli meistriliiga pronksi­seerias surus Rapla Tyco täismaja ees Rakvere Tarva põlvili: 76:61 võit viigistas seeria ning otsustav mäng peetakse homme taas Raplas.

Mäng algas võrdselt ning alles poolajavileks suutis kodumeeskond selgelt ette rebida 38:33. Teise poolaja algul jätkas vahe kasvamist ja kuigi Rakvere suutis 8:0 spurdiga neljanda veerandi keskel Rapla eduseisu kümnele punktile vähendada, polnud enamaks esmaspäeval avavaatuse võitnud meeskond võimeline. Seejuures tegi Rakvere võtmemängija Brandis Raley-Ross oodatust selgelt nõrgema etteaste, visates vaid kaheksa punkti.

"Mängu võti peitus selles, et tegime vähem pallikaotusi kui Rakveres. Meil oli hästi palju resultatiivseid sööte, mis näitas võistkondlikku mängu. Kolmas tegur oli kindlasti see, et saime kaitses hakkama nende liidritega," kiitis oma mehi Rapla peatreener Aivar Kuusmaa.

Rakveret ei aidanud kuidagi ka kaugvisked: 37 kolmepunktiviskest läbisid rõnga vaid kaheksa, 38 kahepunktiviskest vaid 12. Ühtlasi rikkus rakverlaste tuju Mario Paiste vigastus.

Detsembris Eesti karikavõistluste finaalis reielihast rebestanud ning pikal mängupausil olnud mees sai uuesti viga ning lebas teise poolaja platsi kõrval. Ka tuli teda vahepeal turgutada nuuskpiiritusega. Kahe võiduni mängitav pronksiseeria kulmineerub otsustava matšiga homme õhtul kell 19 Raplas. "Korjame need natukesed jõuraasud reedeks kokku," lubas Tarva peatreener Andres Sõber.