Paide Linnameeskonna peatreener Meelis Rooba.Foto: Arno Saar
Jalgpall
15. mai 2015, 12:14

Karikafinaali jõudnud Paide peatreener Meelis Rooba kehvast liigahooajast: lumepall on kuskilt lihtsalt veerema hakanud (1)

Paide Linnameeskonna peatreener Meelis Rooba rääkis enne laupäevast Eesti jalgpalli meistrivõistluste 11. vooru mängu Tallinna Flora vastu, et kehvast liigahooajast hoolimata andis karikafinaali jõudmine mängijatele positiivse laengu.

Rooba hoolealused võitsid teisipäeval karikavõistluste poolfinaalis 3:1 homse vastase duubelmeeskonda. "Arvestades, et üks on meistriliiga meeskond ja teine mängib Esiliigas, siis oli meil kindel eesmärk võita," lausus loots. 30. mail peetavas finaalis kohtub Paide meistriliiga liidri Nõmme Kaljuga, kellele tõi Flora vastu 2:1 võidu Tarmo Neemelo värav. 

Kui karikasari on pakkunud Paidele põhjust rõõmustamiseks, siis märtsis alanud liigahooaeg on kulgenud raskelt. Pärast 10. vooru ollakse tabeli viimased ning kogutud on vaid kaks punkti, eelviimasel kohal olev Pärnu Linnameeskond on kolme silma kaugusel. Kui Kesk-Eesti klubi ka hooaja lõpus liiga punast laternat hoiab, siis langetakse järgmiseks hooajaks Esiliigasse.

"Pole kunagi sellises seisus olnud ja peame nüüd kõvasti vaeva nägema, et sellest välja tulla. Vastased meile midagi ei kingi," sõnas Rooba. Paide liigahooaja vahest enim rõõmustavam tõik on, et esiründaja Vjatšeslav Zahovaiko on löönud kuus väravat, millega on meistriliiga resultatiivsuselt neljas mees.

Mis on Rooba arvates kehva hooaja alguse põhjus(t)eks? "Meile on viimastel minutitel väravaid löödud, on tulnud imelikke väravaid, kus keegi on eksinud. Kogu meeskond pole mentaalselt just kõige paremas seisus. Kuskilt on see lumepall veerema hakanud."

Homne vastane Flora hoiab tabelis 22 punktiga teist kohta. Norbert Hurda hoolealused peavad homme hakkama saama Enar Jäägerita, kes vigastas end kolmapäevases karika poolfinaalis Kalju vastu.

"Peame kaitses väga tugevalt ja hoolikalt mängima, ei tohi endale kohe väravat lüüa lasta. Kui suudame esimese poolaja väravateta hoida, siis tekib reaalselt võistlusmoment ja Flora peab rohkem riskima," ütles Rooba, et Paide uisapäisa rünnakule tormata ei saa ning ehk tuleks väravat noolida hoopis vasturünnakutest.