Ants KiisaVideo: Stanislav Moškov
Sport TV
15. mai 2015, 17:02

ÕHTULEHE VIDEO | Ants Kiisa MM-normide täitmisest: Audentese staadionil võib ju sektorit vastavalt tuulepuhumisele keerata! (1)

Heitjate seeriavõistluse peakorraldaja, endine kuulitõukaja Ants Kiisa vaagis Õhtulehe palvel, millised võimalused on Eestis võistlevatel sportlastel Pekingi MM-normide täitmiseks. 

"Heitjate koha pealt lähevad normid aastatega tugevamaks, aga olen siiski positiivne. Martin Kupperil on norm täis, talle on meie võistlused istunud. Gerd on eelnevatel aastatel käinud. Usun, et ka odaviskajatel tuleb normitäitmisi," sõnas Kiisa, muiates, et kodused tingimused parandavad kaugeid kaari.

"Kuna ikkagi Audentese staadion on nendele kodustaadion, siis vajadusel on võimalus vastavalt tuulepuhumisele sektorit keerata, millest oleks vähemalt psühholoogilinegi abi," sõnas ta Tanel Laanmäe ja Risto Mätase kohta, kes üritavad ületada 82 meetri joont. 

Kiisa rõhutas, et lootused on ka Eesti odaviske rekordinaise Liina Laasma peal, kes pole hooaega veel alustanud. Veebruaris biitsepsi kõõluse operatsioonil käinud neiu teeb veel kuulitreeninguid.

"Naiste odaviskes loodame, et Liina saab terveks. Pole tal ka vaja kaugele sõita, saab siin oma normi (61.00, Laasma isiklik rekord 63.17 on püstitatud eelmisel aastal). Ilmselt hakkab ta võistlema juuni keskpaigas või juulis. Nad visketrenne teevad, aga viskamiseks võistlustel läheb veel aega," kinnitas Kiisa. 

"Teistel aladel on keeruline, Katil (Ojaloo -toim) on vasaraheites küll võimalus (MM-norm on 70.00, aga neiu enda isiklik rekord 65.07), iga-aastane töö on länud sisukamaks ning loodan küll, et ta on teinud arenguhüppe. MM-norm oleks tema puhul täielik õnnestumine," arvas Kiisa.