Põlva Serviti kaitse hoidis Kehra teisel poolajal vaid 7 värava peal. Foto: Aldo Luud
Käsipall
16. mai 2015, 08:00

Lõpuks ometi! 8aastase pausi järel otsustav mäng!

Põlva Serviti alistas käsipalli Eesti meistriliiga finaalseeria neljandas mängus koduväljakul HC Kehra 25:21 ning viigistas üldseisu 2:2-le. Meister selgub pühapäeval Kehras.

Eesti käsipalli kõrgliiga finaalseeriad on alati väga kirglikud, aga mitte tingimata tasavägised. Otsustavat mängu pole finaalis nähtud pärast 2007. aastat, kui Mait Patraili veetud Serviti alistas 4:3 Chocolate Boysi, kelle liidriks oli Riho-Bruno Bramanis. Sümboolselt toimus toona põlvkondade vahetus – Eesti käsipalli uus vedur võttis eelmiselt teatepulga üle.

Kuigi homme kell 17 Kehras algav viies finaalmatš sarnast tähendust endas ei kätke, sest Eesti parimad käsipallurid mängivad juba aastaid välis­klubides, on tegu vaieldamatu maiuspalaga. Ülim pinge, ülim panus, ülim joovastus, ülim ahastus. Igasuguse kahtluseta näeb pühapäeval Kehras seda kõike.

Eilse mängu otsustas Serviti kaitse. Kui 13:14 kaotatud avapoolajal oldi Kehra pidurdamisega hädas – jäädi nii 6:9 kui ka 9:13 kaotusseisu – siis vaheaja järel keeras väravavaht Eston Varuks väljakumängijate reipa ja võitlusliku kaitsetöö toel puuri korralikult lukku.

Üks paraadtõrje järgnes teisele, sekka suskas Varusk jala vahele ka 7 meetri karistusviskele ning vaatamata arvulistele ülekaaludele Kehra eest ära ei saanud. 13 minutit enne lõppu oli tablool 18:18 viik, aga siis käristas Serviti vahe sisse ja enam tagasi ei vaadanud. Kehra viskas teisel poolajal vaid seitse väravat.

Mis otsustab viienda mängu ja Eesti meistritiitli saatuse?

Serviti peatreener Kalmer Musting: "Kumb võistkond suudab endast veel rohkem välja tõmmata, see võidab."

Puurivaht Varusk: "Määrab see, kes kauem vastu peab, kusjuures rohkem loeb see, mis mängijate peades toimub, mitte füüsiline jõud.

Kehra peatreener Jüri Lepp: "Peame olema targemad ja oma mängu korralikult läbi analüüsima ja korralikumaid otsuseid tegema."