Paul Pierce tabab kolmese, paraku läheb vise lendu sekundi murdosa liiga hiljaFoto: Alex Brandon
Korvpall
16. mai 2015, 10:22

VIDEOD | Curry tabas omalt poolelt, Washingtonil jäi lisaajast 0,01 sekundit puudu (1)

Korvpalliliigas NBA suutsid Golden State Warriors ja Atlanta Hawks võtta Memphies Grizzliesi ja Washington Wizardsi vastu otsustavad võidud ning pääsesid vastavalt Lääne- ja Idakonverentsi finaali. Kui Warriors vormistas 4:2 seeriavõidu pisut selgema ülekaaluga, siis Hawksil oli kõvasti õnne, et asi seitsmemänguliseks ei veninud.

Warriors alistas Grizzliesi tänu avaveerandil sisse tehtud vahele 108:95, meeskonda vedas taaskord põhihooaja MVP Stephen Curry, kes viskas 32 punkti, hankis 6 lauapalli ja jagas 10 resultatiivset söötu. Grizzleisi parim oli Marc Gasol 21 punkti ja 15 lauapalliga.

13st teele saadetud kolmesest 8 sisse visanud Curry näitas kolmanda perioodi lõpus, et võib vajadusel tabada ka sügavalt oma platsipoolelt, kui sopsas viimase sekundi ülikauge kolmese:

 

Samal ajal pidasid Washingtonis tõelise thrilleri kohalik Wizards ja Atlanta Hawks. Seerias 2:3 kaotusseisu jäänud Wizards vajas kindlasti võitu, kuid seda siiski ei saadud, kui tunnistati kogu kohtumist kergelt dikteerinud "Kullide" (kolmandal veerandil sai Hawks vahe korra ka +15 peale) 94:91 paremust. Seejuures jäi puudu aga umbes 0,01 sekundit, et kogu seeria võinuks saada hoopis teistsuguse näo: nimelt tabas Wizardis mees Paul Pierce veel raske kolmese, mis viinuks mängu lisaajale, kuid paraku oli mänguaeg vahetult enne viske teele saatmist läbi saanud:

Võitjate resultatiivseim oli DeMarre Carroll 25 punktiga, Wizardsile tõi Bradely Beal 29 silma.

Hawks kohtub Idakonverentsi finaalis Cleveland Cavaliersiga, Warriors ootab aga vastast paarist Houston Rockets - Los Angeles Clippers, mille saatus otsustatakse seitsmenda mänguga.