Tartu Rock on teinud 9:0 spurdi ja asunud juhtima 24:22. Kalev/Cramo kasutas selle spurdi keskel mõtlemisaega ning saatis äsja esimest korda finaalseeria jooksul platsile vigastusest paraneva Oleksi Petšerovi.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
16. mai 2015, 18:58

NII SEE JUHTUS | Kalev/Cramo võiduseeria on läbi, Tartu Rockile vägev võit! (13)

Tartus jätkub Eesti korvpallimeistrivõistluste finaalseeria, kui kell 17 panevad palli mängu Tartu Rock ja tiitlikaitsja BC Kalev/Cramo. Neljapäeval toimunud avamängu võitis Kalev 77:63. Kuidas läheb täna?
18:57

Viimasel minutil laulis publik meeskonnale tänutäheks Tartu marssi. Võit on magus, väga-väga magus!

18:55

Aga lähemale kui viis punkti Kalev/Cramo kohtumise lõpus enam Tartu Rockile ei jõudnudki. Rock võidab 68:61.

Finaalseeria seis 1:1, Kalev/Cramo monumentaalne seeria (17 võitu finaalis, 43 võitu play-off'is) on läbi. Finaalseeria tuleb veel kindlasti Tartusse tagasi (viies mäng toimub siin reedel)!

18:45

Kalev/Cramo võtab järele - Scott Machado lõpetab kiirrünnaku ja seis on 60:55 tartlaste kasuks.

18:39

Teise veerandaja esimese nelja minutiga on meeskonnad visanud kahe peale täpselt ühe punkti - Keith Benson vabaviskest. Kõik ülejäänud sooritused on lennanud mööda.

18:29
Ville Arike

Kolmanda veerandaja järel juhib Rock 57:46. Kui eelmisel veerandil jäi Kalev rünnakul, siis nüüd kaitses hätta - perioodi skoor 24:20 Rockile. Tartlased loovad esimesel võimalusel teravusi, ning muidugi Tanel Kurbase hiilgavad 13 punkti veerandiga!

18:18

Kalev/Cramo hädad jätkuvad. Korvid lisanduvad jätkuvalt vaevaliselt (kaugvisked 14/0) ning Rock kasvatab tasapisi edu suuremaks. Tanel Kurbas tabab juba kolmanda kolmepunktiviske sel veerandajal ning viib Rocki 2.50 enne veerandaja lõppu 50:36 juhtima!

18:15
Ville Arike

Kurbas sel veerandil 5 minutiga 8 punkti. Kui Arbetil ei lähe ükski vise, siis miks ei proovi Varrak Singlerit? On näha, et siin tuleb proovida midagi teistmoodi.

18:00

Esimesel poolajal tabas Tartu Rock 15 kaugviskest ühe ning Kalev/Cramo 10-st null... Kahe meeskonna peale on kaugvisete tabavus 4%!

17:55

Kalev/Cramo mängujuhi Scott Machado esitus meeskonna jaoks totaalselt untsu läinud teisel veerandajal ajas peatreener Alar Varraku nii marru, et ameeriklane võeti valjuhäälsele personaalvestlusele.

17:52
Ville Arike

Esimese poolaja kokkuvõte: selge on see, et kui Kalevi tagaliin paremini mängima ei hakka, ei tule sel aastal skoori 4:0 ning katkevad kuulsad 43- (play-off'id kokku) ja 17-mängulised (finaalid) võiduseeriad. Machado, Veideman ja Arbet on kamba peale toonud 8 punkti (visked mängust 15/3, sh kolmesed 8/0) ning teinud 7 pallikaotust (Machado 5).

17:52

Esimese poolaja võitis Tartu Rock 33:26! Meenutame, et avaveerandi järel juhtis Kalev/Cramo 20:13, mis tähendab, et teise veerandaja võitis Rock 20:6. Jah, valitsev Eesti meister viskas teisel veerandajal vaid 6 (kuus) punkti! Peatreener Alar Varrak võttis mõtlemisaegu, tegi vahetusi, sõimas läbi rünnakutel rumalaid lahendusi teinud mängujuht Scott Machado, aga abi polnud millestki.

17:37

Tartu Rock on teinud 9:0 spurdi ja asunud juhtima 24:22. Kalev/Cramo kasutas selle spurdi keskel mõtlemisaega ning saatis äsja esimest korda finaalseeria jooksul platsile vigastusest paraneva Oleksi Petšerovi.

17:33
Ville Arike

Tundub, et Kalev ootab kolmeste tabamisega sama kaua, kui eile Euroliiga poolfinaalis Vassilis Spanoulis. Meenutuseks: Spanoulis saatis oma 11 esimest viset mängust mööda, viimased 4 (ja viimasel 4 minutil, sh 3 kolmest) aga sisse.

17:24

Kalev/Cramo võidab I veerandaja 20:13. Tiitlikaitsja intensiivse kaitse tõttu oli Rock vahepeal 4 minutit kuival, aga täitsa mängust väljas veel ei ole. Vähemalt numbriliselt. Sisuliselt on raske mitte näha suurt erinevust meeskondade suutlikkuses. Ühisliiga karastusega Kalev/Cramo surub Rocki igas elemendis ja tartlastel pole jõudu, et vastu hakata. Kaugvisked täna teemaks ei ole - kahe meeskonna pealt on nende tabavus 12/1.

17:18
Ville Arike

Kas Rock on sel hooajal mänginud ka mõne Kalev/Cramost tugevama vastasega? Kindlasti - eurosarjas kohatud Saraatovi Avtodor jõudis Ühisliigas play-off'i. Frankfurdi Skyliners sai Saksamaa liiga põhiturniiril 6. koha ja jõudis EuroChallenge'i Final Fouri nagu ka Rocki alagrupivastane Rovinari Energia.

Nood näivad Kaleviga üsna võrdväärsed meeskonnad. Samas Saraatov ei jõudnud eurosarjas nii kaugele, ent neid tabas veerandfinaalide aegu selge mõõn. Ja ka Rocki Balti liigas välja lülitanud Ventspilsi ning Cramo matši eel poleks teada, kumb võidaks.

17:11

Kalev/Cramo on mängu alguses tabanud fenomenaalselt hästi. Kõik kuus kahepunktiviset on sisse saadud, eksitud vaid ühe kaugviskega (Gregor Arbeti sooritus põrkles rõngast välja). Rocki jaoks tabas Tanel Kurbas seisul 6:12 tähtsa kolmese.

17:03

Mäng on 22 sekundit vana, kui Kalev/Cramo sööstab kiirrünnakusse, mille lõpetab Gregor Arbeti vahva pealtpanek. Vägev algus külalismeeskonnalt!

17:01
Ville Arike

Mida täna oodata? Nagu nii treenerid kui ka mängijad üleeile rõhutasid, ei jäänud kumbki pool oma esitusega rahule. Esimese kohtumise rabedus peaks olema ületatud ja juba selle arvelt võiksime näha kvaliteetsemat mängupilti.

Aga play-off'i pinge ei kao kuhugi ning tõenäoliselt võidab lõpuks ikka see - Gert Kullamäe avamängu järgse tõekspidamise kohaselt -, kes suudab teha vähem lihtsaid eksimusi.

17:00
16:58
 

2. korvpallifinaal @tarturock vs BC Kalev/Cramo algab. Kas täna näeb rohkem või vähem mängu kui üleeile?

A video posted by Ott Järvela (@ottjarvela) on

Loe rohkem