Infonet alistas 1:0 Andrei Kalimullini väravast Tallinna LevadiaFoto: Mati Hiis
Jalgpall
16. mai 2015, 19:55

GALERII ja REPORTAAŽ | Nõmme Kalju jäi teist nädalat meistriliigas võiduta! (1)

Mis juhtub, kui platsile saavad kaks meeskonda, kes teinud esimese 10 vooruga enim nullimänge? Rabistavad 77 minutit värava ees ning siis jääb Kalju teist nädalat järjest meistriliigas võiduta. Andrei Kalimullini imeväravast võitis Infonet 1:0.

Kaunis kevadilm oli meelitanud betoonmajade vahele Lasnamäe kunstmurustaadionile kiikama ja kilkama palju lapsi - nii oli vahepeal tunne, et oled sattunud hoopis lõbustusparki eriti hirmutavate atraktsioonide keskele, mitte Eesti meistriliiga kohtumisele. Infoneti sooritusele elati täiest jõust kaasa ning oli, mida vaadata: 

Viimases kuues kohtumises viis võitu saanud Infonet alustas jõuliselt: postide vahele laksasid nii Andrei Kalimullin kui Vladislavs Kozlovs, kuid Kalju kaitsjad said jala vahele. Õhuvõitluses jäid küll Tarmo Neemelo ja Allan Kimbaloula värava ees peale, kuid nendegi üritused päädisid väravast eemal. Esimene poolaeg lõppes seisul 0:0.

Kõrgelt pressinud Infonet ei jätnud teisel poolajal jonnigi, neist parima sähvatuse tegi Trevor Elhi. Noor mängumees spurtis 25 meetri peale ning lõi paremaga peale, Teleš pidi vaid tõelist akrobaatikat näitama, et pommi tõrjuda.  Värava alt proovisid nii Nikolai Mašitsev kui Kozlovs, kuid nendegi sihik jäi häguseks.

Kalju tõi 61. minutil sisse karika poolfinaali otsustanud Joel Lindpere ja Hidetoshi Wakui ning kuigi see elavdas nõmmekate mängu oluliselt, jäi väravatest siiski vajaka. Küll aga ei vähenenud Infoneti jaks - 77. minutil kavalalt lahti mängitud karistuslöögile jooksis ebaõnnestunud soorituse järel peale Andrei Kalimullin ning kõigi üllatuseks oligi pall väravas! 1:0!

"Vot eto goluboi vagon!" karjus üks õnnelik isa oma pisipõnnile, vihjates Infoneti mängutuhinale ja nende uutele taevasinistele mängusärkidele, mis müüakse ka heategevuse nimel täna maha. "Vot eto krasota!" hüüdis teine isa. 

Kuigi Kalju veel üritas, oli selge, et viimaste minutitega ei suuda hooaega niivõrd hästi alustanud meeskond teist nädalat järjest võitu päästa. Siiski ollakse edetabeli liider 27 punktiga, täna kl 19 Paide Linnameeskonnaga kohtuval ning teisel kohal asuval Floral on võimalus aga 3 punkti juurde teenida. 

Kalju kohtub järgmisel laupäeval Tallinna Levadiaga, Infonet sõidab külla Sillamäele.