Käsipalli finaalseeria otsustav kohtumine HC Kehra - Põlva Serviti.Foto: Mati Hiis
Käsipall
17. mai 2015, 18:55

NII SEE JUHTUS | Põlva Serviti 10. korda Eesti meister. Otsustavas finaalis alistati lisaaja järel Kehra! (6)

Täna selgub selle hooaja Eesti käsipallimeister, kui HC Kehra võõrustab finaalseeria otsustavas viiendas finaalkohtumises algusega kell 17 Põlva Servitit.
19:30
 

Serviti tähistab, Põlva tähistab.

A photo posted by Ott Järvela (@ottjarvela) on

18:55
18:54
18:53

Põlva Serviti on Eesti meister 2015! Lisaaja teisel poolajal viib Andrei Ternovõi nad kolme väravaga ette ja see murrab Kehra. Servitile on see klubi ajaloo 10. meistritiitel, aga Kehrast jäädakse ühega maha. Neljandat kevadet järjest ei suuda Eesti käsipallimeister tiitlit kaitsta (2011 võitis Serviti, 2012 Kehra, 2013 Serviti, 2014 Kehra, 2015 Serviti).

18:44

Lisaaja I poolaja järel juhib Serviti 29:28, kes saab II poolaega ka rünnakuga alustada. Uskumatult vinge finaal! Tohutult äge lahing ja käsipalli pidupäev!

18:35

Kehra viimane rünnak jooksis kokku. Serviti oli küll vähemuses, aga suutis kaitses piisavalt intensiivne olla, et sunniti Kehra sööduga eksima. Jõuti veel kiirrünnakusse ja Hendrik Varul mängiti ka viskele, aga Kehra jõudis teha vea.

Kohtunike meelest enne viskele minekut ja seetõttu sai Serviti koos lõpusireeniga 9, mitte 7 meetri viske. Pavel Turajev proovis sama, mida Kehra mees Jevgeni Buinenko esimese poolaja lõpus suutis, aga positsioon polnud nii hea ja vise läks mööda. 27:27 viik ja 2x5 minutit lisaaeg.

18:32
18:29

Serviti suudab vähemuses viigistada, kui Pavel Turajev realiseerib kiirrünnaku! Seis 27:27 ja Kehra peatreener Jüri Lepp võtab 17 sekundit enne lõppu mõtlemisaja.

18:26

Dmitri Jankovski viis Kehra kaks minutit enne lõppu 27:26 juhtima. Mõniteist sekundit varem oli Serviti ääremees Henri Sillaste saanud 2minutilise karistuse, mistõttu mängib Serviti sisuliselt lõpusireenini vähemuses.

18:12

49. minutil viib Kaupo Liiva Kehra uuesti juhtima 22:21 ning Serviti juhendaja Kalmer Musting kasutab oma teist mõtlemisaega. Kummalgi meeskonnal on veel üks time-out varuks. Kehra on suutnud viimase kolme-nelja minutiga mängu stabiliseerida. Mainimata on, et 41. minutil võtsid mõlemad treeneripingid kollase kaardi. Kehral sai selle peatreener Jüri Lepp, Servitil abitreener Rein Suvi.

18:09

Slastinovski eemaldamine on Kehra mängu halvanud. Juhiti 17:12, aga 42. minutil viib Andrei Ternovõi värav Serviti 19:18 (nende esimene eduseis!) juhtima. Samas pole Kehra jaoks veel midagi kadunud, sest seis on ju võrdne. Tõsi, hoog on Servitil võimsam ja Ternovõi on pommitanud juba kolm väravat järjest. 47. minutil seis 21:21 ja Serviti teenib 2minutilise eemaldamise.

17:59

38. minutil võtab Kehra peatreener Jüri Lepp eduseisus 17:14 aja maha. Slastinovski punase kaardi järel vajavad ümberkorraldamist nii kaitse kui ka rünnak. Serviti suur mure on liider Ardo Puna, kes on küll realiseerinud mõlemad 7 meetri karistusvisked, aga visanud seni mängust 0 väravat.

17:56

PUNANE KAART KEHRALE! 35. minutil teenib Marko Slastinovski oma kolmanda 2minutilise eemaldamise ja saab punase kaardi. Serviti järgmist rünnakut pidurdades teenib eemaldamise ka Kaupo Liiva ning Serviti saab üle minuti mängida kuuekesi nelja vastu, mille järel on seis 17:14.

17:46

Serviti tunneb nii rünnakul kui ka kaitses puudust Henri Hiiendist, kes neljanda finaalmängu lõpuminutitel hüppeliigest vigastas. 20aastane tagamees Hiiend on küll vormis ja vahetuspingil, aga soojendust täie jõuga kaasa ei teinud, mis viitab, et mänguvalmidus on väga küsitav. Eks näis, kas Kalmer Musting saadab Hiiendi teisel poolajal platsile või mitte?

17:41

Kuigi häid tõrjeid on teinud ka Serviti puuri kaitsev Eston Varusk, võib väravavahtidest esimese poolajaga rohkem rahul olla Kehra Mikola Naum.

17:40



Poolaja võidab Kehra 15:11
, kusjuures viimase värava tabab Jevgeni Buinenko kooslõpusireeniga 10 meetrilt määratud vabaviskest. Serviti pani küll kuus meest müüri, aga Buinenko leidis alumise nurga üles ja andis Kehrale vaheajaks neljaväravalise edu.

Pärast Kehra time-out'i teenis Serviti järjest kaks karistust (vahepeal jäädi platsile neljakesi) ning Kehra pääses ette 14:9. Poolaja lõpuminutitel teenis omakorda kaks osaliselt kattuvat eemaldamist Kehra ning Serviti viskas paar väravat tagasi, aga lõppsõna jäi Buinenkole.

17:24

22. minutiks on Kehra edu sulanud 9:8 peale ja Jüri Lepp võtab aja maha. Viktor Skrõpak viis Kehra 8:4 juhtima ja samast olukorrast teenist Serviti kaitsespetsialist Hendrik Varul 2minutilise eemaldamise, aga Kehra ei suutnud soodsat olukorda ära kasutada ning Serviti on mängus tagasi.

17:12

12. minutil viib Kaupo Liiva Kehra 6:2 juhtima ja Serviti peatreener Kalmer Musting kasutab esimest time-out'i. Serviti rünnakumäng on täiesti hambutu. Loogiliste viseteni ei jõuta. Esimene värav sündis seitsmendal minutil kiirrünnakust, teine Marko Slastinovski 2minutilisest eemaldamisest tulnud arvulise ülekaalu ajal, aga ühtegi positsioonirünnakut kuus kuue vastu pole Serviti väravaga lõpetanud.

16:58

Eesti 2015. aasta käsipallimeistri selgitav viies finaalkohtumine Kehras on alanud!

16:56

HC Kehra poolt neljanda mängu jalavigastuse tõttu vahele jätnud Marko Slastinovski on täna rivis ja "mängib niikaua, kui vastu peab". Üleeile kohtumise lõpuminutitel hüppeliigesele viga teinud Serviti tagamees Henri Hiiend on samuti protokolli kantud, aga tema vigastus on Slastinovski omast päeva võrra värskem. Eks näis, kas ja kui palju Hiiend kaasa teeb.

Loe rohkem