Vitali Teleš vaatab, kuidas Nõmme Kalju saab teise järjestikuse kaotuse.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
18. mai 2015, 07:00

Kalju sai teise kaotuse jutti

Kui pärast Eesti jalgpalli meistriliiga avaringi oli Nõmme Kalju vaieldamatu liider, siis laupäeval saadi teine järjestikune kaotus, seda ainsatki väravat löömata. Lähim jälitaja Tallinna FC Flora on nüüd vaid kahe punkti kaugusel.

Lasnamäe kunstmuruväljakul klubi kodumängu rekordpubliku ees Kaljule vastu astunud Infonet oli suisa nii isukas, et kannatasid süütud pealtvaatajad: avapoolaja parimaks võimaluseks jäi Aleksandr Volodin pommlöök, mis niitis pikali väljaku kõrval jalutanud lapse.

Alles 60. minutil Joel Lindpere ning Hidetoshi Wakui sisse toonud Kalju ei suutnud vasturünnakuid korraldada ning lõpuks otsustas mängu käigu Andrei Kalimullini 77. minuti karistuslöögi järgne värav. "Ütlesin juba ETV-le antud intervjuus, et esimese vooru järel panin poistele hindeks 3+, kuid pärast seda võitu võib seda juba neljaks lugeda," sõnas Infoneti peatreener Aleksandr Puštov.

Kaljul andis tunda meeletu mängugraafik – alles kolmapäeval madistati karikasarja poolfinaalis muruväljakul FC Floraga, laupäeval seati sammud kunstmurule. "Kõigil oli tunda, et jalad on valusad ja murult kunstmurule minek on praegu raske. Anname endast parima kogu aeg, üritame hästi mängida. Hea seeria oli käsil, ega lõpmatuseni ei saanud võite korjata," oli ründaja Erik Listmann veel positiivne. "Nüüd saime aru, mis on meie puudused, peame rasked mängud ära mängima ning küll siis tuleb meistri-tiitel ikka Kaljule," rääkis ta. Sama meelt oli Kalju peatreener Sergei Terehhov. "See on jalgpall – korra võidad, korra kaotad!"

Floralgi polnud kolme punkti saamine lihtne: kohtumises Paidega lõi Karl-Eerik Luigend alustuseks omavärava, kuid Markus Jürgensoni penalti tõi 57. minutil tabloole viigiseisu. Florakate võiduvärava lõi Rauno Sappinen 74. minutil.

"Täna oli neil abiks ka kollane poiss (kohtunik – toim) ja ma arvan, et ilma tema abita oleks Flora peatreener sügaval - vabandust väljenduse pärast - kuses," ütles tulemuses pettunud Paide ründaja Vjatšeslav Zahovaiko laupäeval Postimehele.

TULEMUSED:

16. mai Levadia – Pärnu Linnameeskond 3:0 (51., 88. Teever, 54. Rakhmanau)

Tallinna FC Infonet – Nõmme Kalju FC 1:0 (77. Kalimullin)

Tallinna FC Flora – Paide Linnameeskond 2:1 (57. Jürgenson (pen), 74. Sappinen –20. Luigend (ov))

15. mai

Sillamäe Kalev – Narva Trans 1:0 (75. Ratnikov)

Viljandi Tulevik – Tartu Tammeka 3:1 (65., 73. Post, 90+1 Maar – 35.

Šabanov)