JÜRGEN ZOPP Foto: MATI HIIS
Spordivaria
19. mai 2015, 00:04

NII SEE JUHTUS | Rohkelt spordiüllatusi pakkunud 18. mai (4)

Tartu Ülikool/Rock võitis taas BC Kalev/Cramot ja asus korvpalli finaalseeriat 2:1 juhtima, Premier League'i 13. meeskond alistas 3:0 meisterklubi Londoni Chelsea - need olid vaid mõned 18. mai põnevaimad spordisündmused.
23:59

Seega võib tänase spordipäeva lõppenuks lugeda. Ootame Teid tagasi juba homme, kui uus terve päeva kestev otseülekanne alguse saab. Kõik selleks, et päeva tähtsaimad spordiuudised Teile mugavalt kätte tuua. Head ööd!

23:57

Matš West Bromi ja Chelsea vahel on lõppenud, Chris Brunti kaunis tabamus jäigi mängu viimaseks. Kas üllatuslik tulemus? Kahtlemata! Samasse kilda võib liigutada ka Tartu Rocki 11-punktiline võit Kalev/Cramo üle. Palju oli enne finaalseeria algust neid, kes Rockile kolme mängu järel 2:1 eduseisu pakkusid? Vähe, väga vähe.

23:28
23:27

West Brom on täna serveerimas tõelist üllatust, sest Chris Brunt viib nad tunni möödudes juba 3:0 juhtima! 

23:20

Berahino heast mängust pakub rohkem kõneainet aga Chelsea poolkaitsja Cesc Fabregasi teenitud punane kaart, mille kohta sõnu napib. Ja muidugi, pilt on väärt rohkem kui 1000 sõna.

23:18

Tulles tagasi West Bromi ja Chelsea kohtumise juurde, siis kodumeeskond on tiitlivõitjate vastu juba 2:0 juhtima läinud. Küsite, kuidas? Muidugi taas läbi Saido Berahino jala.

23:15
QUAD MOTOKROSS

Taanis Randersis asuval Honda Park krossirajal sõideti quadide motokrossi Euroopa meistrivõistluste kolmas etapp. Eestlastest läks oma punktiarvet kasvatama eelmisel etapil neljanda koha saanud Priit Järvloo, kelle nädalavahetus Taanis kulges aga üpris dramaatiliselt.

Kvalifikatsioonis sõitis Järvloo välja seitsmenda aja, mis andis lootust et koht esikuuikus ja miks ka mitte kõrgem, oli täiesti reaalne. Esimeses finaalsõidus tuli eestlane avaringilt kümnenda koha piirimail, kuid vaikselt suutis ta kohti parandada ja tõusis viiendale kohale. Kahjuks tuli tal aga sõit mõned ringid enne lõppu tehnilistel põhjustel pooleli jätta. Sõidu võitis valitsev Euroopa meister hollandlane Mike van Grinsven, kes edestas 17 sekundiga eelmisel etapil puhta töö teinud lätlast Edgars Mengelist ja taanlast Casper Honore Holmi, kes jäi võitjast 52,5 sekundit.
Järvloo sai teiseks sõiduks oma võistlusmasina sõidukorda, kuid oli esimese ringi järel alles viimane. Õnneks oli noormehe hoog hea ja ta möödus mitmest konkurendist ning ületas lõpujoone 11-ndana. Sõidu esikolmiku moodustasid taas van Grinsven, Mengelis (+7,7 sek) ja Holm (+1.28,4).

Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid esikolmiku seega van Grinsven (50 p), Mengelis (44 p) ja Holm (40 p), Järvloo sai teise sõidu eest saadud 13 punktiga 14-nda koha. Euroopa meistrivõistluseid juhib endiselt Mengelis (144 p), kuid van Grinsven vähendas vahet ja jääb lätlasest nüüd maha 19 punktiga. Kolmas on soomlane Jani Tanhuanpää (84 p), kes oli Taanis kahe sõidu kokkuvõttes neljas. Järvloo platseerub 66 punktiga seitsmendal kohal.

"Kvalifikatsioonis olid väga väikesed vahed ja see eeldas, et võistlussõidud tulevad väga tasavägised ja põnevad. Kahjuks hakkas esimeses sõidus kahekümnendal minutil quadi mootor imelikku häält tegema ja kolm ringi hiljem ka katkestasin. Teiseks sõiduks jõudsime mootori ära vahetada ja sain sõitu minna. Stardis ei saanud ma kõige paremini minema ja peale stardikurvi sõitsid minu ees kuus quadi kokku ning otsasõidu vältimiseks keerasin rajalt kõrvale. Jäin aga nii halva koha peale seisma, et pidin maha tulema ja quadi tagasi tõmbama. Seejärel tuli surnudmehe lüliti ka ära ja quadi tagasi tõmmates vajus mu quad tagatipuks veel drenaažikraavi. Kui lõpuks minema rajale sain, pidin alustama viimaselt kohalt. Lõpetasin küll 11-ndal kohal, aga mast oli maas ja ega sealt õiget sõitu tulnud. Eks nüüd tuleb järgmisel etapil Lätis kaotatud tasa teha," ei kaotanud Järvloo optimismi.

Euroopa meistrivõistlused jätkuvad 7. juunil Lätis Stelpe rajal ning peale seda võisteldakse juba 2. augustil Kiviõlis.

22:20

Tõsi on see, et Londoni Chelsea on West Bromi vastu võõrsil 0:1 kaotusseisu jäänud! 9. minutil lõi värava Saido Berahino.

22:14

Pöördudes tagasi Kalev - Rock mängu juurde:

22:07
MOTOKROSS

Saksamaal Schopfheimis sõideti külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste viies etapp, kus ainsa eestlasena oli stardis valitsev Eesti meister ja tänavune liider Kert Varik, kellel tänavu korvimeheks Haralds Kurpnieks.

Eesti-Läti meeskond sai kvalifikatsioonis enda grupis seitsmenda koha ning pääses kindlalt finaalsõitudesse. Esimeses sõidus võidutsesid hooaja liidrid prantslased Valentin Giraud ja Nicolas Musset (WHT/KTM), kellele järgnesid hollandlane Etienne Bax koos lätlase Kaspars Stupelisega (WSP/Zabel) ning valitsevad maailmameistrid belglane Ben Adriaenssen ja hollandlane Ben van den Bogaart (WSP/Husqvarna). Varik – Kurpnieks (WSP/Zabel) kasvatasid oma punktisaaki ületades lõpujoone 18-ndana. Teise sõidu võitsid aga Bax – Stupelis Giraud – Musset ja avasõidus viienda koha saanud brittide Stuart Brown ja Josh Chamberlaini (WSP/Zabel) ees. Varik – Kurpnieks said selles sõidus paremini hoo üles ja lõpetasid sõidu 12-ndana. Väga kurvalt lõppes aga Adriaenssen - van den Bogaart võistlus, kui kaasvõistlejatega kokkupõrke tulemusena murdis Adriaenssen mitmest kohast jalaluu ning nende hooaeg on sellega kahjuks lõppenud.

Kokkuvõttes võitsid etapi Bax ja Stupelis, kes kogusid Giraud – Musset'ga võrdselt 47 punkti, kolmanda koha punktid võtsid Saksamaalt Brown – Chamberlain (36 p). Varik ja Kurpnieks olid 12 punktiga 14-ndad.

MM-i üldarvestuses jätkavad liidrina Giraud – Musset (184 p), kellele järgnevad võrdselt 161 punktiga Adriaenssen - van den Bogaart ja Bax – Stupelis. Varik ja Kurpnieks asuvad 37 punktiga 15-ndal kohal.

Järgmine MM-etapp sõidetakse 25. mail Hollandis Oldebroekis.

22:06

Tänase spordipäeva viimaseks maiuspalaks on kohtumine maailma parimast jalgpalliliigast ehk Inglismaa kõrgliigast! Vastamisi lähevad West Bromwich Albion ja liigatiitlit kindlustanud Londoni Chelsea ning nagu viimaste algkoosseisust näha, siis on vigastusest tervenenud staarründaja Diego Costa. Kas hispaanlane suudab West Bromi võrgu sahisema panna?

21:50
KÄSIPALL

Saksamaa käsipallimeistrivõistluste kõrgliiga 33. voorus sai TSV Hannover-Burgdorf omal väljakul 28:26 jagu HSG Wetzlarist. Hannover-Burgdorfi rivistusse kuuluv Mait Patrail väravaid ei visanud.

2015. aastal 12-st mängust nelja viigi ja kuue kaotuse kõrvale teise võidu saanud Hannover-Burgdorf hoiab turniiritabelis 29 punktiga 11. kohta, Wetzlar on 32 silmaga üheksas. Juhib THW Kiel 59 punktiga.

Saksamaa esiliiga 35. voorus oli ThSV Eisenach kodus Dener Jaanimaa seitsme tabamuse toel 34:23 üle VfL Bad Schwartaust ning EHV Aue alistas võõrsil DJK Rimpar Wölfe 28:26. Aue leegionär Janar Mägi ei mänginud. Eisenach on 50 silmaga teine ja Aue 40 punktiga üheksas. Rimpar paikneb tabeli viiendal ning Bad Schwartau 11. real.

Rumeenia meistrivõistluste eliitseltskonnas jäi Bacau Stiinta Municipal Dedeman play-offis 5.-8. kohale mängudega 0:2 alla Calarasi AHC Dunareale. Seeria teises kohtumises olid Bacau kaotusnumbrid võõrsil 26:31. Martin Johannson viskas Bacau kasuks neli ja Mikk Pinnonen ühe värava. Bacau mängib nüüd 7. kohale põhiturniiri parima HC Odorhei vastu.

21:38

Mida kostis suurepärase võidu kohta täna 41. sünnipäeva pidav Valmo Kriisa? "Ma pole kunagi oma sünnipäeval võitnud. Kuna ka Karlal (Petrukonis – toim.) oli ka sünnipäev, siis pöörasime numbrimaagia sassi ja suutsime võidu ära tuua. Olen sünnipäeval mänginud väga palju mänge, loendanud neid täpselt pole, aga igatahes on sellisel päeval väga vinge võita."

21:35

Teatavasti võitis Tartu Ülikool/Rock korvpalli meistrivõistluste finaalseeria kolmandas mängus 77:66 BC Kalev/Cramot ning läks seeriat 2:1 juhtima. Vaata järgi, kuidas kõik juhtus.

19:57
KORVPALL

BC Kalev/Cramo ja Tartu Rocki vahelises mängus on läbi saanud esimene poolaeg, Cramo juhib 31:30. 

19:51
AUTORALLI
19:47
VÕRKPALL

Eesti koondis võitis neljanda geimi 25:13, mis andis Maarjamaa meestele Šveitsi üle 3:1 mänguvõidu. Homme kohtuvad meeskonnad uuesti, avavile kõlab Tondirabas 16.00.

19:21
Viljar Voog võrkpalli Eesti - Šveits mängust

Kolmandas geimis teeb Eesti vahetusi - mängu lülituvad temporündaja Henri Treial (Ardo Kreegi asemel), nurk Robert Täht (Keith Pupart) ja libero Madis Pärtel (Rait Rikberg) ning ka šveitslased virguvad reisiväsimusest. Külalised saavad silma pähe - 21:25.

19:16
SPORDIKÕMU
19:15

Veidi aja eest algas korvpalli meistrivõistluste finaalseeria kolmas mäng, avaminutitel on ohjad haaranud BC Kalev/Cramo. See tähendab, et on viimane aeg liituda Õhtulehe otseülekandega.

Loe rohkem