TÜ/Rock vs. BC Kalev/CramoFoto: Mari Luud, Stanislav Moškov, Laura Oks
Korvpall
18. mai 2015, 20:57

NII SEE JUHTUS | ŠOKK! Tartu Rock haaras finaalseerias 2:1 edu (6)

Eesti korvpalli meistrivõistluste finaalseeria kolmandas mängus võitis Tartu Ülikool/Rock 77:66 kodus mänginud BC Kalev/Cramot. Tänase triumfi toel asus Rock seeriat 2:1 juhtima, mis kergitab nii mõnegi kossufänni kulme.
21:14

Sellega on Õhtulehe otseülekanne ka lõppenud, täname jälgimast ning kena õhtut!

21:11

Sünnipäevalaps Valmo Kriisa: "Ma pole kunagi oma sünnipäeval võitnud. Kuna ka Karlal (Petrukonis – toim) oli ka sünnipäev, siis pöörasime numbrimaagia sassi ja suutsime võidu ära tuua. Olen sünnipäeval mänginud väga palju mänge, loendanud neid täpselt pole, aga igatahes on sellisel päeval väga vinge võita."

21:09

Lõpetuseks ka veidi statistikast: Rocki parim korvikütt oli 19 punktiga Tanel Kurbas, kes kogus ka 10 lauapalli. Kalev/Cramo mänguvankrit vedas Scott Machado, kelle nimele jäi 25 silma.

21:06

"Olime alguses natukene pehmed, andsime igal hetkel alla. Toome oli vanas heas udus. Pisikesed asjad, kuid finaalseerias sellised asjad loevadki. Mida mäng edasi, seda rohkem elu sisse tuli. Harjumatu on olla eduseisus, kuid nüüd peame hakkama saama.

Kurbasel on individuaalses plaanis olnud kõikuv hooaeg, seda suurem on heameel, et ta praegu heas vormis on. Koondist silmas pidades ka hea. Meistriga alustasin, sest ta oli eelmine mäng väga tubli. Samuti tahtsime Dorbekut pingilt tuua. Talle mõjus see ka hästi, sest viskas ju sisse. 

Visata peaaegu 80 punkti väsimuse pealt Kalev/Cramole, pole ju paha.

Proovime praegu puhkuse ja trenni tasakaalu hoida. Olukorras, kus oleme, ei pea me midagi eriti muutma. Püüame kindlaks jääda asjadele, mis Kalevi vastu edu toovad. Targad treenerid räägivad, et kui seerias juhid, siis ei peagi midagi muutma," sõnas Gert Kullamäe TV6-le.

21:00

"Lõpuks vahe jäi kümme punkti, aga pinge oli täiesti finaali vääriline. Selge on see, et peame midagi muutma, kuigi ega palju ei muuda. Teisel poolajal ei pannud me ise ära, asi on väikestes asjades kinni," sõnas Alar Varrak TV6-le.

20:56

Ja läbi ta on! Kes oleks seda osanud arvata, et pärast kolme finaalmängu on Tartu peal 2:1? Tänane mäng kuulus Rockile tulemusega 77:66.

20:54
Merili Luuk

TARTU VÕIDAB NIIKUINII - laulavad TÜ/Rocki fännid. Kalevi poolehoidjad ei suuda toimuvat uskuda: Rock on läinud 9 punktiga ette ning nii lühikese ajaga seda enam võiduks ei keera.

20:51

Kas see oli võidukorv? Sünnipäevalaps Valmo Kriisa pääseb vabalt korvi alla, viskab sisse ning Tartu juhib 71:63! Võit on nii-nii lähedal.

20:49

Kalev peab end kiiresti kokku võtma, sest muidu on Kriisa sünnipäevakingi lõhna juba päris kõvasti! 1.30 lõpuni, Kalev taga 63:67

20:47

Tohoh tonti, tundub, et rünnakul suudab Eichfuss Taltsi väga hästi asendada. Rocki suur äär tabab kolmese ja tartlased on juba neljaga ees. Minna veidi üle pooleteise minuti.

20:46

Rocki eesliini moodustavad nüüd Eichfuss ja Doronin. Kas sellest piisab 2 minutiks?

20:46

Aga mida teeb Janar Talts?! Täiesti mõttetus olukorras teeb mees oma viienda vea, tema asemele tuleb Timo Eichfuss.

20:45

OI-OI! Eelmises mängus superesituse teinud Tanel Kurbas murrab korvi alla, kus Machado talle vea teeb. Sisse läks nii lay-up kui vabavise ja Rock kahega peal!

20:43

Janar Taltsil 4 viga koos ning täna 10 punkti ja 9 lauapalli toonud mees peab end hoidma: lisaaeg ei pruugi tulemata jääda!

20:41

Brasiillane on selgelt mänguohjad enda kätte haaranud ning tabab nüüd 2+1 olukorra. Kalev ühega peal, Machado vastu tegi oma viienda vea Joosep Toome. Veidi üle 3 minuti minna.

20:39

JANAR TALTS! Ülitähtis kolmene Rocki raudvaralt, kuid Machado vastab kohe keskpositsiooniviskega. Viimaselt täna juba 20 silma.

20:36

... ja juhtohjad võtab hoopis sünnipäevalaps Kriisa, kes tabab kolmese ning seepeale ka kahese! 5 minutit lõpuni ning Rock on ühega ees! 

20:32

Tundub, et Machado on otsustamise selgelt enda peale võtnud - ta on jõudnud juba 18 punktini, ühelgi teisel kalevlasel pole veel kahekohalist summatki täis. Kes astub Rockil esile? On see 12 punkti toonud Kurbas või keegi teine? 

20:25

Varrak võtab veel enne kella mõttepausi, kuid kolmas veerand lõppeb taas viigiseisul 47:47. Esimest korda tänavuses finaalseerias pole kumbki meeskond kindlat vahe sisse teinud ning kõik jääb viimasele kümnele minutile. 

20:20

Vahepeal oli Rock selgelt sümpaatsem, kuid Machado kaks järjestikust kolmest aitavad Kalevigi surnud punktist üle. Machado on seejuures võrreldes laupäeval näidatud mänguga hoopis teisest puust: kolmanda veerandi lõpuks on mees toonud 16 punkti ning söödab palli, kui meeskonnakaaslased soovivad. 

Loe rohkem