Kristian Marmori vigastusest paistes jalg.Foto: Erakogu
Rannajalgpall
18. mai 2015, 17:11

Vigastus võib lõpetada Eesti koondise kapteni karjääri (5)

Kristian Marmori tänavune rannajalgpallisuvi pidanuks olema erakordne – mees pidi end näitama tugevas Šveitsi liigas ja augustis juhatama Pärnu rannas toimuval Euroliiga finaaletapil kaptenina Eesti koondise vägesid. Nädalavahetusel saadud vigastuse tõttu on plaanidel nüüd kriips peal.

"Sauel oli rannajalgpalli turniir. Viimase mängu viimasest perioodist oli järgi veel kaks minutit, kui mu jalg väändus vastasmeeskonna väravavahi all ja käis räige raks. Praegu tundub, et midagi läks puruks," rääkis Marmor juhtunust Õhtulehele.

"Praegu on jalg väga-väga paistes. Homme lähen Kaspar Rõivassepa juurde, aga ega temagi kohe midagi tarka oska öelda, paistetus peab enne alanema," ennustab Marmor, et tõde selgub nädala-pooleteise pärast. "Kui läks eesmine või tagumine ristats, on hooaeg kindlasti läbi. Kui said viga külgsidemed, siis seal on erinevad raskusastmed – kõige rängem tähendab operatsiooni ja hooaeg on ikka läbi, kui läks kergemalt, saan ehk augustis veel Pärnus mängida," loetles ta võimalusi. Marmor pidi tänavu end näitamas käima ka Šveitsi liiga meistriklubi juures, ent see jääb nüüd kindlasti ära.

27aastane Marmor teab kahjuks mängupausidest nii mõndagi – veel Tallinna Levadia ridades murujalgpalli tagudes pidi ta vahele jätma terve 2009. aasta hooaja. Üldse on tegu mehe kolmanda tõsise põlvevigastusega ja seekordne võib ta sportlastee jäädavalt lõpetada. "Koduste poolt survestatakse," tõdeb ka meeste A-koondises ühe mängu kirja saanud vutimees, et ta karjäär võis nädalavahetusega läbi saada. "Kui läheb operatsiooniks, võetakse parandamiseks sidemeid terve jala pealt ja siis on mul juba kaks haiget jalga. Tahaks 60aastaselt ikka kõndida, mitte ratastoolis olla," ütles Marmor, et kui diagnoos on halb, tuleb tal ette võtta raske otsus.

Euroliiga superfinaal peetakse Pärnu rannas 20.-23. augustini.