KONSTANTIN VASSILJEV Foto: MATI HIIS
Jalgpall
18. mai 2015, 17:24

Vassiljev: Poola kõrgliiga süsteem soosib nõrgemaid klubisid

Eesti koondise poolkaitsja Konstantin Vassiljev ja tema koduklubi Gliwice Piast võitlevad Poolas koha eest kõrgliigas. Pilt võib palju selgemaks saada juba homme õhtul, kui Piast võõrustab tabel viimast, Belchatowi.

Piast on tabelis raskustes veidra Poola liigasüsteemi tõttu. Pärast 30 mängu jagatakse 16 meeskonda kaheks – kaheksa paremat mängivad tiitlile ja kaheksa meeskonna hulgast langeb kaks liigast välja. Nüüd läheb aga veidraks: 30 mänguga teenitud punktid jagatakse (ülespoole ümardades) pooleks. "See gruppidesse jaotamine on okei, aga punktide jagamine kaheks on imelik. Ma saan aru, et see teeb liigat atraktiivsemaks ja meeldib fännidele, aga mõeldud kahjuks nendele meeskondadele, kes põhiturniiri halvasti mängivad," arvab Vassiljev, kelle meeskonda Piasti lahutas 30 põhiturniiri mängu järel ülemisest poolest vaid kaks punkti.

Laupäeval viis Vassiljevi iluvärav karistuslöögist Piasti juhtima Chorzowi Ruchi vastu, kohtumine lõppes 1:1 viigiga. "Pärast väravat oli emotsioon hea, sest polnud kaua löönud. Viimasel ajal polnud ka palju mänginud või saanud vähe minuteid. Nüüd mängisin esimesest minutist, sain võimaluse ja realiseerisin. Loodetavasti saan nii ka jätkata," lisas poolkaitsja.

Piast on viis vooru enne lõppu alumises grupis 21 punktiga hoidmas kolmandat kohta, aga 21 punkti on koos ka Ruchil. Kielce Koronal ning Leczna Gornikul on kirjas punkt vähem ning punases tsoonis on Bydgoszczi Zawisza ja Belchatow vastavalt 19 ja 17 punktiga.