RIVIS: Ainsana on Eesti diagonaalründajatest mänguvormis praegu Oliver Venno.
Võrkpall
19. mai 2015, 07:00

Šveitsi võitnud võrkpallikoondis põetab diagonaalründajaid (1)

Eesti võrkpallikoondis mängis üle kahe aasta taas kodumaa pinnal. Sel sajandil nii Pärnus, Rakveres kui peaaegu igas Tallinna suuremas spordihallis mänge pidanud vollemehed on tänavuseks suveks kolinud Tondiraba jäähalli.

"Eks ta veel päris koduhall pole, aga ma loodan, et nädalaga me harjume enam-vähem ära selle paigaga," võttis esimese kogemuse kokku koondise kapten Kert Toobal. Pühapäeval kohtutakse Lasnamäel nimelt üliolulises EM-valikmängus Rootsiga ja saaliga sina-peale saamiseks on eile-täna meie meestel külas Šveitsi koondis.

Eile alistati külalised 3:1. Esimeses kahes geimis võeti parimas rivistuses (Keith Pupart, Ardo Kreek, Kert Toobal, Martti Juhkami, Oliver Venno, Andri Aganits ja libero Rait Rikberg) üliveenvad 25:17 ja 25:13 võidud. Siis saatis peatreener Gheorghe Cretu Kreegi, Puparti ja Rikbergi asemel väljakule vastavalt Henri Treiali, Robert Tähe ja Madis Pärteli ning kogemata anti kolmas geim 21:25 šveitslastele. Neljandas geimis võeti ka varumeestega 25:13 võit.

"Tulemus pole tähtis. Vaja on leida oma mängurütm ja katsetada taktikaid," võttis peatreener võidu kokku. Kuigi Šveitsi mäng oli rohkem auke täis kui nende juust, ei kurtnud Cretu ka kaotatud kolmanda geimi üle. "See oli lihtsalt võrkpall – neil õnnestusid 2-3 servi, meil oli halb vastuvõtt," tänas mees, et šveitslased Eesti vastuvõtjatele nõnda asise trenni korraldasid.

Suurimat peavalu pakuvad Cretule nädala algul diagonaalründajad – hetkel on rivis vaid Venno, nii Renee Teppan kui Mart Tiisaar külastavad täna arste. "Meil on veel (temporündaja - toim) Ardo Kreek ja (nurk) Martti Juhkami – kui vaja, leiame lahenduse," on peatreener juba võimalikele asendustele mõelnud.

Eesti kohtub Šveitsiga ka täna. Avavile antakse Tondirabas kell 16.