Publik TÜ/Rock - Kalev/Cramo kohtumisel laupäevalFoto: Erakogu
Korvpall
19. mai 2015, 12:08

FOTOD | Tutvu materjaliga, mis tõestab, et Tartus vaatas korvpalli maksimaalselt 1200, mitte 2000 pealtvaatajat (27)

Õhtulehele edastatud materjali abil on võimalik kindlaks teha, et Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku väide, et korvpalli finaalseeria 2. kohtumist ei jälginud Tartus mitte 2000, vaid alla 1200 pealtvaataja, on tõene.

Tutvu Õhtulehele edastatud materjaliga siin (kõige paremini saab fotosid suurendada ja esitatud andmete tõepärasuses veenduda Chrome'i brauseri paremal alumises nurgas asuvat zoom-nuppu kasutades).

Korvpalliliidu leheküljel on protokolli märgitud 2000 pealtvaatajat, aga jalgpalliliidu poolt Õhtulehe edastatud materjalidel on näha, et kahel tribüünil viibib kokku 1039 inimest. Jalgpalliliidu metoodika näeb ette, et kui mängu korraldava klubi poolt antud ja foto pealt loendatud publikuarv lahknevad klubi kahjuks, siis arvestatakse juurde veaprotsent (10%), mis peab hõlmama korraks saalist lahkunud või üksikuid foto kontrollimisel tähelepanuta jäänud pealtvaatajaid.

Selle veaprotsendi lisamisel tõuseb 2. finaalmängu publikuarv 1143 peale. Fotodel ei ole näha Ülikooli spordihoone kohvikut, kust võib parimal juhul mängu jälgida ca 50 inimest, kelle arvelt võib kergitada kogunumbri 1200 lähedale. Aga mitte enamat.

Teema tõstatus eile õhtul seoses portaali soccernet.ee artikliga.

Loe ka: Pohlaku väide peab paika – 2. korvpallifinaali protokolli kantud publikarv on tegelikust ca 66% võrra suurem

Loe ka: Pohlak: korvpalli publikunumbrid erinevad tegelikkusest