Tartu Ülikooli spordihoone korvpalliplatsi Rocki fännisektorit sisaldav tribüün 2. finaalmängu teisel veerandajal.Foto: Mari Luud
Korvpall
19. mai 2015, 14:50

Rocki selgitus: korvpallis tekib publikuarv lauasekretäri hinnangu järgi (5)

Õhtulehele saadetud materjalidest ilmnes, et korvpalli finaalseeria teist kohtumist vaatas Tartus 1043 inimest, kuid protokollis on kirjas 2000 pealtvaatajat. Õhtuleht küsis TÜ/Rocki pressiesindajat Ivo Hundilt, kuidas publikuarv protokolli saab.

Kuidas saite laupäeval publikuarvuks 2000?

Senimaani on protokolli number tekkinud peamiselt lauasekretäri hinnangu järgi. Kuna see peab märgitud saama ka mängu toimumise ajal, siis on sellega ka omajagu kiire. Kuigi lauasekretärid käivad saalis sageli ja neil on hea võrdlusmoment erinevate mängude vahel, võib vahel jääda meie küllaltki väikeses saalis juba ametlikult poole täituvuse peal tunne korralikust täismajast. Seda eriti alumiste ridade tasapinnalt vaadates, kus jääb mulje, et kõik istekohad on täis. Sellest on ilmselt tingitud ka ebatäpsusest publiku arvus.

Küll aga on meil varasemalt valmis plaan kasutada järgmisel hooajal ära Piletilevi piletiskännerite aruandlust, mis võimaldab juba mängu ajal publikunumbri küllaltki täpseks saada. Segaduse tekitamise vältimiseks ei ole me ka tahtnud hakata publikunumbrite väljendamise põhimõtteid poole hooaja pealt muutma, sest siis kaob võrdlus hooaja sees. Aga järgmise hooaja protokolli numbrid peaksid juba üsna reaalselt andma kätte meie mängudel käiva publiku suurusjärgu ja eksimus peaks jääma ca 100 inimese piiresse.

Kas piltide toel, kus on publik ära loetud, muudetakse protokollis arv ära?

Meile teadaolevalt ei ole protokollides publiku numbrit mängujärgselt korrigeeritud.

Avamängus märgiti publikuarvuks 2200. Kui vaadata pilte, siis tekib küsimus, kas nii palju inimesi teie saali mahub?

Tartu Ülikooli spordihoone saali tribüünid mahutavad ametlikult 1500 inimest. Koos lisatoolide ja väljaku nurkade seisukohtadega saab täiesti välja müüdud saalis olla lisaks mõnisada inimest ja nii see eelmisel hooajal ka kolmel-neljal korral oli. Sel hooajal veel päris lõpuni välja müüdud mängu pole olnud ja kõige lähemal sellele oli esimene finaalmäng 14. mail.

Meie klubi läks kaks aastat tagasi üle Piletilevi müügisüsteemile, millega kaasnes ka võimalus kõik piletiga saali tulijad elektrooniliselt loendada. Aga lisaks nendele on veel hulk inimesi, kellel on sissepääsuõigus aga kelle saali sisenemist ei fikseerita. Näiteks Rocki korvpallikooli õpilased ja treenerid (ca 270 inimest), meie spordiklubi töötajad, VIPid, alaliidu hooajapileti omanikud-külalised jne. Seega on igal mängul saalis viibijate täpset arvu äärmiselt raske nimetada. Ka ei ole me veel piletimüügisüsteemi aruandluse juurutamisega sealmaal, et enne mängu lõppu oleks piletiskännerite aruanne alati kättesaadav. Seda paraku ka lauasekretärile, kes vastava numbri mängu jooksul protokolli kandma peab.