Stephen CurryFoto: Thearon W. Henderson
Korvpall
20. mai 2015, 09:28

Curry või Harden? Avavaatuse võitis Warriors

Korvpalliliigas NBA tehti läinud ööl algust konverentside finaalidega. Golden State Warriors ja Stephen Curry näitas 110:106 võiduga Rocketsile koha kätte.

Warriors jäi mängu alguses kaotusseisu, kuid avapoolaeg lõpetati 25-6 vahespurdiga. Avapoolajal oli Golden State'i ridades veidi üllatuslikult hoos vahetusmängija Shaun Livingston, kes kostitas külalisi Texasest 16 punktiga. Tema isiklikule kontole kogunes kohtumise lõpuks 18 punkti ja seitse lauapalli.

Trevor Ariza hea kaitsemäng ja kaugvise tõid mängu lõpus veel Rocketsi kahe punkti kaugusele, kuid Warriors suutis palli toimetada Curryle. Pärast sihilikku viga suutis liiga parim mängija kaks vabaviset tabada ning Rockets järele jäänud ajaga midagi korda ei saatnud.

Warriorsi resultatiivseim oli Curry 34 punktiga, ta lisas ka kuus lauapalli ja viis korvisöötu. Kahekohalise arvu punktideni jõudsid lisaks temale ja Livingstonile ka Klay Thompson, Harrison ning Draymond Green, kes suutis võtta ka 12 lauapalli ja anda kaheksa tulemuslikku söötu.

James Hardenil jäi Rocketsi ridades üks sööt kolmikduublist puudu, 28 punktile lisas ta 11 lauapalli. Trevor Ariza toetas omasid 20 punktiga, Josh Smithi arvele jäi 17 punkti ning Smithiga väljakul kokku põrganud Dwight Howard suutis 26 minutiga koguda seitse punkti ja 13 lauapalli.

Seeria peetakse nelja võiduni. Idavkonverentsis lähevad tuleval ööl vastamisi Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers.