1990. aasta MMi 1/8-finaal Kamerun - Kolumbia. Trahvikastist palliga välja tulnud Kolumbia väravavaht Rene Higuita on kaotanud palli Kameruni ründajale Roger Millale, kes lööb selle kohe tühja võrku ja viib Kameruni veerandfinaali, kus kohtuti Inglismaaga, kellele kaotati lisaaja järel 2:3.Foto: STAFF
Jalgpall
20. mai 2015, 12:49

VIDEO | Meenuta sünnipäevalapse Roger Milla kuldseid hetki MM-idel (1)

Täna tähistab 63. sünnipäeva Kameruni jalgpallilegend Roger Milla, kes on MM-finaalturniiride ajaloo vanim väravalööja. 1994. aasta 28. juunil lõi ta Venemaale värava olles 42 aasta, 1 kuu ja 8 päeva vanune.

Eelkõige on Milla siiski tuntud 1990. aasta MMil löödud nelja värava tõttu. Kamerun jahmatas toona kõiki, kui alistas turniiri avamängus tiitlikaitsja Argentiina ja jõudis läbi aegade esimese Aafrika meeskonnana veerandfinaali (hiljem on sama suutnud Senegal 2002. ja Ghana 2010. aastal).

Kuni eelmise suveni oli Milla nimel ka MMi vanima jalgpalluri rekord, aga selle võttis 43aastasena platsile pääsenud Kolumbia väravavaht Faryd Mondragon enda nimele. Legendaarse ründaja sünnipäevapuhul on paslik meenutada tema väravaid MMil, mis garanteerivad tema esitusi otsepildis nautinud jalgpallisõbrale võimsa nostalgiadoosi.