Kalevi peatreener Alar Varrak on praegu mees, kellelt oodatakse vastuseid.Foto: ALDO LUUD
Spordiblogi
20. mai 2015, 16:14

Ville Arike | 3 küsimust tänase korvpallifinaali eel

Täna jätkub korvpallifinaal BC Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool/Rocki vahel Lõuna-Eesti meeskonna 2:1 eduseisult. Mängu eel on õhus 3 küsimust ja neile kõigile peavad vastuse andma kalevlased.

1) Juba kohutavalt kulgenud teine mäng näitas, et Kalev vajaks midagi uut, värskemat, kuid peatreener Alar Varrak lootis põhimeestele. Kolmas mäng - ja ikka sama teema! 1:2 taha jäänuna nentis juba Varrakki, et midagi tuleb muuta. Kui visked ei lähe, oleks loogiline EJ Singleri mängitamine - teda pole neis kahes mängus viskaja kohal proovitudki! See on üks eeldatav uus käik.

2) Varrak on kasutanud oma parimat kaitsemeest Gregor Arbetit mängujuht Tanel Soku ohjeldajana. Iseenesest õige lähenemine, kuid kahes viimases kohtumises on tartlaste selgelt suurimaks korvikütiks tõusnud Tanel Kurbas, kellega ei saa hakkama Scott Machado. Ehk tuleks siin mehed ära vahetada. Sest kui Kalev tahab edu saavutada, tuleb Kurbase tiibu kärpida.

3) Finaalseerias käib üks suur kohtunikega seletamine, eriti kalevlaste poolelt. Jah, pärast Ühisliiga vilepartiisid on koduse ebaühtlasema vilega keeruline kohaneda, aga kui tahetakse võita, tuleb seda teha. Kui oma mängu asemel keskendutakse "hallivatimeestele", on see veel üks allajäämiste põhjus.

Ja Tartu fännid küsivad, et Rockist ei sõnagi? Tõepoolest, pärast kaht võitu on raske neile midagi soovitada. Nad on leidnud oma rütmi, nad ründavad agressiivselt tagalauda ja eelmise mängu lõpus hakkasid viskedki tabama. Pärast esimest mängu oli vaja midagi muuta, ja seda Gert Kullamäe ka tegi - lasi mängu vabamaks. Nüüd tuleb oma joont jätkata ja vastata alles siis, kui Kalev millegi uue ja ka töötavaga lagedale ilmub.